Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Králík po česku

Králík po česku

Potřebujete: 2 stehna a hřbet z jednoho králíka, půl kila uzeného vepřového bůčku, mletý pepř, kmín, 2 stroužky česneku, 1 cibuli, sůl

Postup: Omyté maso osolíme, opepříme a posypeme kmínem, Společně s bůčkem vložíme do pekáče, obložíme česnekem a cibulí nakrájenými na plátky, podlijeme a pod poklicí pečeme v horké troubě doměkka. Během pečení poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme vodou. Jako příloha je dobrý houskový nebo bramborový knedlík a špenát.

Lenka Moučková


29.11.2010   Rubrika: Ostatní   |   Komentářů 5   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,6/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

Související odkazy:

 

Diskuse ke článku - Králík po česku

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Also
Also - 30.11.2010 0:03

Taky ho občas dostanem...s uzeným je dobrý...a nebo potřu hořčicí a posypu cibulí,aby nebyl vysušený....a popř.pos.ještě tvrdým sýrem...smajlik - 64smajlik - 47
Ale moc často ho mít nemusím....smajlik - 66

 
Sofffie
Sofffie - 29.11.2010 16:45

Moc pěkný obrázek. smajlik - 34smajlik - 47

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 29.11.2010 12:31

Také jsme to pekli se syrovým bůčkem, posolené, kmínované a posypané krájeným česnekem a cibulí. Někdy mamka dělala na smetaně. Dalo by se říct, že na králičím mase jsem vyrostla.

 
LenkaT
LenkaT - 29.11.2010 10:56

s uzeným bůčkem jsem ho ještě nepekla, jen s bůčkem syrovým. Příště zkusím s tím uzeným

 
PEGG
PEGG - 29.11.2010 9:16

Jj, to já ráda. Taky jsme ho dělávali na zelenině nebo na svíčkovou nebo na houbách, na špeku, s nádivkou .... smajlik - 57 Prostě králík 100x jinaksmajlik - 93

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 84428.
Archiv anket.