Vinná klobása - vánoční dobrota
Potřebujete: Vinnou klobásu - minimálně 1 metr, mouku, vejce, strouhanku, špejle, olej na smažení
Postup: Vinnou klobásu omyjeme, pokrájíme na stejně dlouhé kusy a každý kus stočíme do šneka. Křížem propíchneme špejlí (aby se nám při smažení nerozpadla), obalíme v trojobalu a smažíme na oleji.
Podáváme s bramborovým salátem, bramborovou kaší nebo vařeným bramborem.
20.12.2012 Rubrika: Ostatní | Komentářů 33 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Vinná klobása - vánoční dobrota
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.atsalv: já jsem to napřed důkladně očichala ze všech stran a krásně voněla. Tak nevím, co to bylo, že to tak zapáchalo
nechala jsem se zlákat a dnes jsme měli parádní oběd podle tohoto receptu a s bramborovou kaší, k tomu jablečný křen. Musím říct, že je to moc dobré a přitom rychle hotové jídlo. Ale zimní, protože je fakt dost tučné.
tak my klobásu dneska s brkaší,ale byla i dřívemna štědrý den si vzal každý co chtěl ,obalenýho kapra,kuřecí a vepřové řízky (kotlety,kýta a krkovička ) a klobása a brsalát
Mám klobásu celkem ráda, ale necítím potřebu ji obalovat. Dovedu i pochopit, že nemusí vonět a chutnat každému, a to ani čerstvá.
Na Štědrý večer ale jen kapr, hodně moc kapra...
Tato je z dnešního dne:
anhelli: to je dobře že ji nedojedl,jak píšeš že smrděla tak by ho asi vynesli nohama napřed,protože už musela být stará a zkažená
mám(e) ji ráda, byla i s kaprem.
Smrdí asi když je stará. Kupujeme ji těsně před ŠD.
krasaka: souhlasím s Tebou, u nás vinná klobása také vždycky voní - stočím jí do šneka, spíchnu jehlou, obalím v trojobalu a usmažím. Chutnalo to vždy všem, akorát u nás není zvyk jí připravovat o Vánocích.
anhelli: to zřejmě byla vinná klobása již částečně obalená penicilínem, protože jinak to není možné - při jakékoliv přípravě příjemně voní
Jeste kdyz jsem jedla maso, tak me zajimalo, ja ta klobasa asi tak muze chutnat. U nas na jihovychodni Morave jsem ji nikdy nevidela, ani to nikdo nikdy nejedl. Dneska ji pritelova mamka nabidla priteli, tak jsem byla zvedava, jak to vypada v realu... To byl tak uuudesny smrad, kdyz to prinesla Pritel to jenom ochutnal a nesnedl to, protoze mu to pry vubec nechutnalo. Takze ode dneska uz na vinnou klobasu zvedava vubec nejsem.
Já ji prostě jen hodím do trouby a upeču a chutná to doma všem, což se mi stává málokdy
evusche: To vímmyslela jsem - čím je vinnákdyž je tak dobrá
Světlonoska: ty fakt nevíš, proč je to vinná klobása?
Je v tom víno
mam-ča: to musím vyzkoušet,
tak teď jste mě fakt pobavily, dámy
Já tu čekala náročný postup, jak si udělat domácí vinnou kobásu a on je tady recept na to, jak si ji udělat v trojobalu
mimochodem, jen tak osmažená bez trojobalu mi chutná mnohem více
Almega - 20.12.2012 15:00 - jen si ji kup, tak si dej k vánocům, já to mám taky tak, spoustu věcí jím sama ale když jsou pitomí, jejich chyba
mam-ča: výborný nápad
Almega: já některá jídla jím taky jen sama, pro muže udělám něco jiného...
já někdy dělám, vytlačím stejné kousky do nádoby, co může do trouby, lehce osmahnu bez tuku, přikryju br. kaší, nahoru strouhaný sýr a zapéci krátce
k tomu rajský salát
Mám ráda,ale nevím,jestli to budu kupovat,jedla bych to jen já sama,a zbytečně bych se vyžírala...
mam-ča: já jim plním mmjn roládu,,(masovou)
Planuji na dnesek mistni klobasku