Reklama: Moderní tapety na zeď a povlečeníModerní vliesové tapety IMPOL TRADE 

Nastavované karbanátky

Nastavované karbanátky

Pořebujete: 1/2 kg mletého masa (velice najemno), 1 celé vejce, 3–4 velké vařené brambory, sůl, koření do mletých mas (nebo stejné jako na sekanou), gyros koření, špetka ďábelského, 4 cibule, česneku podle chuti, 2 lžíce hladké mouky, 1 dcl mléka, strouhanka.

Postup: Brambory oloupeme a nastrouháme, smícháme všechny suroviny a důkladně prohněteme. Když je směs řídká, zahustíme ji strouhankou. Vytváříme karbanátky, obalujeme je ve strouhance a smažíme. Příloha: bramborová kaše, salát, brambory nebo chléb. Karbanátků je hromada a to, že je maso nastavené bramborem, vůbec nepoznáte.

Redakce


26.9.2013   Rubrika: Ostatní   |   Komentářů 12   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,6/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Nastavované karbanátky

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Kozoroh18
Kozoroh18 - 26.9.2013 16:32

Linda - také používám vločky, říkám si že je to zdravější jak strouhanka, té nedávám tolik. Vločky dáváme i bramboráků. Samo mleté

 
sharon
sharon - 26.9.2013 16:15

IVUSKA 56: janulka50: a zkuste karbošky na pečícím papíře v troubě , ten papír pokropím studenou vodou jako prádlo......a pomalounku peču....smajlik - 47

 
sharon
sharon - 26.9.2013 16:13

do sekané dávám i vyškvařenou anglickou, dost česneku, vajíčka, strouhanku na zahuštění a když cibulku tak usmaženou do zlatova.....+ koření to je jasný.....smajlik - 57 dobrá sekaná po studenu a k tomu jablíčka strouhaná s křenem....nebe v hubě...smajlik - 68smajlik - 47

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 26.9.2013 12:24

zkuste přidat do sekané, ale i do karbanátků trochu smetany, jsou krásně jemné. Já dám do sekáčku cibuli, česnek, vejce, všechno koření a trochu strouhanky a smetanu a rozemelu to na kašičku. To pak přidám do masa. Syn nesnáší cibuly pokud by byly i nepaTRNé kousky, takhle to ani nepozná

 
dadka
dadka - 26.9.2013 12:11

V práci kuchařky dávaly sóju, já dávám včerejší rohlíky pokrájené na kostičky a zavlažené mlékem. Sekanou dělám dost často, vnuci i manžel ji mají rádi postudenu. Dávám do ní i zelenou petržel, na drobné kostičky kapii prro barvu a houby. Nedávám mouku a tolik cibule, zato hodně majoránky a 3 vajíčka.

 
orinka
orinka - 26.9.2013 11:47

a až teď jsem si všimla, že jde o brambory vařené. V tom valašském receptu jde o syrové, postrouhané a já bych to udělala s nimi - bude to mít určitě lepší chuť. Jako masový bramborák.

 
Linda
Linda - 26.9.2013 11:43

Ja ted posledni dobou zahustuju mlety maso rozemletyma vlockama - je to zdravejsi nez strouhanka a nebo mouka a lip vsakuji vlhkost, takze jich neni tolik potreba a jeste vic zasyti smajlik - 47

 
janulka54
janulka54 - 26.9.2013 11:29

A na sobotu mám vymyšlený oběd-moc děkuji za inspiraci.smajlik - 61

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 26.9.2013 9:31

taky jsem se inspirovala, už jsme dlouho karbanátky neměli.

 
monja
monja - 26.9.2013 9:16

orinka: jojo, taky nastavuju sekačku spíš zrninama než bramborem a peču v troubě ... aspoň nemám takový výčitky svědomí, že žeru nezdravý vepřový smajlik - 47 ale je to aspoň inspi na víkend smajlik - 64

 
evropka
evropka - 26.9.2013 8:52

to bude fajn k tomu zeleninu....dostala jsem chut na sekačku díky za tipsmajlik - 58

 
orinka
orinka - 26.9.2013 6:01

Není špatné - a kdyby byla směs řídká hodně a nechtěli jsme mít víc strouhanky jak masa, lze natáhnout na pečící papír a upéct na plechu v troubě, pokrájet na řezy. Připomíná mi to jeden valašský recept. Ale tam to bylo myslím i s pohankou.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 78625.
Archiv anket.