Nastavované karbanátky
Pořebujete: 1/2 kg mletého masa (velice najemno), 1 celé vejce, 3–4 velké vařené brambory, sůl, koření do mletých mas (nebo stejné jako na sekanou), gyros koření, špetka ďábelského, 4 cibule, česneku podle chuti, 2 lžíce hladké mouky, 1 dcl mléka, strouhanka.
Postup: Brambory oloupeme a nastrouháme, smícháme všechny suroviny a důkladně prohněteme. Když je směs řídká, zahustíme ji strouhankou. Vytváříme karbanátky, obalujeme je ve strouhance a smažíme. Příloha: bramborová kaše, salát, brambory nebo chléb. Karbanátků je hromada a to, že je maso nastavené bramborem, vůbec nepoznáte.
26.9.2013 Rubrika: Ostatní | Komentářů 12 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Nastavované karbanátky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Linda - také používám vločky, říkám si že je to zdravější jak strouhanka, té nedávám tolik. Vločky dáváme i bramboráků. Samo mleté
IVUSKA 56: janulka50: a zkuste karbošky na pečícím papíře v troubě , ten papír pokropím studenou vodou jako prádlo......a pomalounku peču....
do sekané dávám i vyškvařenou anglickou, dost česneku, vajíčka, strouhanku na zahuštění a když cibulku tak usmaženou do zlatova.....+ koření to je jasný..... dobrá sekaná po studenu a k tomu jablíčka strouhaná s křenem....nebe v hubě...
zkuste přidat do sekané, ale i do karbanátků trochu smetany, jsou krásně jemné. Já dám do sekáčku cibuli, česnek, vejce, všechno koření a trochu strouhanky a smetanu a rozemelu to na kašičku. To pak přidám do masa. Syn nesnáší cibuly pokud by byly i nepaTRNé kousky, takhle to ani nepozná
V práci kuchařky dávaly sóju, já dávám včerejší rohlíky pokrájené na kostičky a zavlažené mlékem. Sekanou dělám dost často, vnuci i manžel ji mají rádi postudenu. Dávám do ní i zelenou petržel, na drobné kostičky kapii prro barvu a houby. Nedávám mouku a tolik cibule, zato hodně majoránky a 3 vajíčka.
a až teď jsem si všimla, že jde o brambory vařené. V tom valašském receptu jde o syrové, postrouhané a já bych to udělala s nimi - bude to mít určitě lepší chuť. Jako masový bramborák.
Ja ted posledni dobou zahustuju mlety maso rozemletyma vlockama - je to zdravejsi nez strouhanka a nebo mouka a lip vsakuji vlhkost, takze jich neni tolik potreba a jeste vic zasyti
A na sobotu mám vymyšlený oběd-moc děkuji za inspiraci.
taky jsem se inspirovala, už jsme dlouho karbanátky neměli.
orinka: jojo, taky nastavuju sekačku spíš zrninama než bramborem a peču v troubě ... aspoň nemám takový výčitky svědomí, že žeru nezdravý vepřový ale je to aspoň inspi na víkend
to bude fajn k tomu zeleninu....dostala jsem chut na sekačku díky za tip
Není špatné - a kdyby byla směs řídká hodně a nechtěli jsme mít víc strouhanky jak masa, lze natáhnout na pečící papír a upéct na plechu v troubě, pokrájet na řezy. Připomíná mi to jeden valašský recept. Ale tam to bylo myslím i s pohankou.