Komárův mlsný sosáček
Od té doby, co se na internetu objevil magazín Šťastné ženy, se ze mne chvílemi stal velmi nešťastný muž. Meryl totiž tráví spoustu času u PC, píše články a vůbec dělá všechno možné. Na to nejdůležitější ale často zapomíná. Že je taky potřeba občas uvařit nějaké jídlo, abychom neumřeli hlady.
A tak když je můj hlad už opravdu velký, nezbyde mi nic jiného, než se o ten kus žvance postarat sám. A řeknu vám, ono to někdy není zas tak úplně špatné. Protože když už se k vaření dostanu a dokopu, vždycky mě to pak strašně baví. Rád totiž vymýšlím a experimentuji. A úplně nejradši zkouším různé novoty s mletým masem. Jako zrovna nedávno.
Meryl zase předstírala nesmírnou zaneprázdněnost, a tak jsem se hladově vrhnul do kuchyně. Z mrazáku jsem vyndal balíček mletého masa, nechal rozmrazit a pak jsem pokračoval v plenění lednice a spíže. Objevil jsem plno moc dobrých věcí. Třeba plechovku červených fazolí, malou konzervičku žampiónů, kečup, nakládané krájené červené papričky, vejce, strouhanku, česnek, cibuli, majoránku, pepř, sůl, muškátový oříšek a také grilovací koření.
Všechno jsem to naházel do jedné mísy – určitě nemusím zacházet do takových podrobností, jakože česnek je potřeba rozmačkat, cibuli najemno nakrájet nebo nastrouhat a vajíčka rozklepnout. V té míse jsem to pak labužnicky rozňahňal a posléze z toho vytvaroval šišku. Tu jsem potom upekl a pak jsem se ještě překonal a uvařil k tomu bramborovou kaši.
Vonělo to opravdu krásně, Sára by řekla „převelice moc“, takže i Meryl zapomněla na rozepsaný článek a usedla ke stolu. Moc jsme si pochutnali, a když to vyzkoušíte, pochutnáte si také.
Do této masové směsi můžete přidat v podstatě cokoli, doporučuji konzultovat ingredience s mužem, kterého jste nechala několik dní řádně vyhladovět.
Dobrou chuť všem přeje Komár a jeho sosáček.
8.4.2006 Rubrika: Ostatní | Komentářů 11 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5