Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Uzené maso se švestkovou omáčkou

Uzené maso se švestkovou omáčkou

Ingredience: 600 g uzeného masa, 200 g sušených švestek, 50 g másla nebo sádla, 2 lžíce hladké mouky, špetka skořice, 1–2 lžíce cukru, sůl a špetka pepře, citronová šťáva.

Postup: Uzené maso doměkka uvaříme (pokud přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list a kostku bujonu, máme potom výtečnou polévku). Švestky zalijeme vlažnou vodou a necháme nabobtnat. Vypeckujeme je, nejsou-li vypeckované, zalijeme vývarem z uzeného masa, přidáme špetku soli, cukru a skořice a rozvaříme. Nezapomeneme stále míchat. Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou přidáme do rozvařených švestek a povaříme. Nakonec omáčku prolisujeme cedníkem. Můžeme ještě dochutit citronovou šťávou.
Uzené maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a zalijeme omáčkou.

Marie Poštová


27.4.2006   Rubrika: Ostatní   |   Komentářů 4   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Uzené maso se švestkovou omáčkou

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77194.
    Archiv anket.