Uzené maso se švestkovou omáčkou
Ingredience: 600 g uzeného masa, 200 g sušených švestek, 50 g másla nebo sádla, 2 lžíce hladké mouky, špetka skořice, 1–2 lžíce cukru, sůl a špetka pepře, citronová šťáva.
Postup: Uzené maso doměkka uvaříme (pokud přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list a kostku bujonu, máme potom výtečnou polévku). Švestky zalijeme vlažnou vodou a necháme nabobtnat. Vypeckujeme je, nejsou-li vypeckované, zalijeme vývarem z uzeného masa, přidáme špetku soli, cukru a skořice a rozvaříme. Nezapomeneme stále míchat. Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou přidáme do rozvařených švestek a povaříme. Nakonec omáčku prolisujeme cedníkem. Můžeme ještě dochutit citronovou šťávou.
Uzené maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a zalijeme omáčkou.
27.4.2006 Rubrika: Ostatní | Komentářů 4 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5