Houbová oka
Potřebujete: Žampiony s velkými kloboučky, křepelčí vejce, strouhaný sýr (parmezán, čedar, vyzrálý kozí sýr...), pažitku, sůl a pepř. Na každého strávníka počítejte se dvěma kloboučky, tedy například pro čtyři lidi osm žampionů, tudíž osm vajec...
Postup: Žampiony zbavte noh, kloboučky umyjte pod tekoucí vodou a povařte asi 5 minut ve slané vodě. Nechte vychladnout. Do každého kloboučku rozklepněte jedno křepelčí vejce, okořeňte, posypejte sýrem a nadrobno nakrájenou pažitkou.
Dejte zapéct do trouby.
Podávejte teplé.
Tip: Pokud budete houbová oka podávat s vařeným bramborem či bramborovou kaší, máte hlavní jídlo. Nohy upotřebíte například do polévky.
29.11.2007 Rubrika: | Komentářů 0 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5