Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Houbová oka

Houbová oka

Potřebujete: Žampiony s velkými kloboučky, křepelčí vejce, strouhaný sýr (parmezán, čedar, vyzrálý kozí sýr...), pažitku, sůl a pepř. Na každého strávníka počítejte se dvěma kloboučky, tedy například pro čtyři lidi osm žampionů, tudíž osm vajec...

Postup: Žampiony zbavte noh, kloboučky umyjte pod tekoucí vodou a povařte asi 5 minut ve slané vodě. Nechte vychladnout. Do každého kloboučku rozklepněte jedno křepelčí vejce, okořeňte, posypejte sýrem a nadrobno nakrájenou pažitkou.

Dejte zapéct do trouby.

Podávejte teplé.

Tip: Pokud budete houbová oka podávat s vařeným bramborem či bramborovou kaší, máte hlavní jídlo. Nohy upotřebíte například do polévky.

Lenka Moučková


29.11.2007   Rubrika:   |   Komentářů 0   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Houbová oka

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 84338.
Archiv anket.