Reklama: Moderní tapety na zeď a povlečeníModerní vliesové tapety IMPOL TRADE 

Zapečené hříbky

Zapečené hříbky

 

Potřebujete: 300 g čerstvých hříbků, 100 ml sladké smetany, 4 vejce, 150 g tvrdého sýra, máslo, pepř, sůl

Postup: Oddělte z hříbků kloboučky, očistěte je, osolte, opepřete a duste asi 10 minut na rozpuštěném másle. Pak je vložte do zapékací misky vymazané máslem, zalijte smetanou, ve které jste rozšlehali vejce a nastrouhaný sýr. Zapečte dozlatova a podávejte s bramborovou kaší.

Lenka Moučková


4.8.2010   Rubrika:   |   Komentářů 19   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,6/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Zapečené hříbky

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
orinka
orinka - 4.8.2010 15:22

v jakékoliv lepší houbařské encyklopedii je fůra receptů, jak s houbami nejlíp naložit. Existují houbové škvarky, ovar, omáčka, omeletky...toto je akorát jeden z mnoha. Já mám nejradši masáky jako minutku, bedly jako řízek, žampiony pečené plněné, jde udělat sekaná....

 
manka
manka - 4.8.2010 14:14

a co je zajímavé, že z houbových řízků nikdy není nikomu těžko. a co jich sežerem

 
PEGG
PEGG - 4.8.2010 14:13

Jarča* - 4.8.2010 11:58 - já bych to taky mohla, jen bych vynechala ten sýr.smajlik - 68 Ale hříbky miluju jako řízeksmajlik - 57 jenže nerostousmajlik - 85

 
Jarča*
Jarča* - 4.8.2010 12:45

sharon: smajlik - 76smajlik - 76smajlik - 68

 
sharon
sharon - 4.8.2010 12:42

Jarča*: to jako třeba že sníš celej hermelín a zapiješ ho smetanou ?smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68 ( já vím, jsem blbka)

 
Jarča*
Jarča* - 4.8.2010 12:28

evropka: tak dobrý - a tý smetany tam pro jistotu vrazím o drobet víc, ju?smajlik - 27

 
evropka
evropka - 4.8.2010 12:11

Jarča*: smajlik - 56smajlik - 56

 
Jarča*
Jarča* - 4.8.2010 12:06

evropka: já to věděla, že mě nepochopíšsmajlik - 97

 
manka
manka - 4.8.2010 12:05

sharon: já i česnek

 
evropka
evropka - 4.8.2010 12:03

Jarča*: smajlik - 66HŘÍBEK jen tak s kmínem na másle jako biftečeksmajlik - 57

 
Jarča*
Jarča* - 4.8.2010 11:58

manka: evropka: sharon: Náhodou by to mohlo být dobré, 100ml smetany na 300 g hříbků není zase tolik. Já mám kombinaci sýr - smetana (v přiměřeném množství) ráda smajlik - 26smajlik - 72smajlik - 68smajlik - 68

 
sharon
sharon - 4.8.2010 11:15

manka: praženice u nás se říká "šmahula" ani jinak udělat nejde.....cibule, houby a vejce....smajlik - 47

 
manka
manka - 4.8.2010 10:49

sarobrouk: dávám, ale to se mi prostě k sobě hodí

 
sarobrouk
sarobrouk - 4.8.2010 10:37

manka: A do praženice nedáváš těžké vajíčko?

 
sharon
sharon - 4.8.2010 10:18

tohle ne, radši bramborajdu s hříbkama......a hodně marijánky..smajlik - 68

 
evropka
evropka - 4.8.2010 9:35

najít hříbek je pokladsmajlik - 61a tohle je barbarstvísmajlik - 70

 
Cinderella
Cinderella - 4.8.2010 9:34

hříbky nee smajlik - 66smajlik - 66smajlik - 66smajlik - 66smajlik - 66smajlik - 66smajlik - 66smajlik - 66smajlik - 66smajlik - 66smajlik - 66smajlik - 66

 
matysek
matysek - 4.8.2010 9:28

bych potřebovala, aby mi někdo sehnal ty hříbkysmajlik - 26 zatím jsem tady neobjevila místo, kam bych mohla na houby chodit, teda spíš kde rostousmajlik - 48 na horách už jsem měla spolehlivá místečka...

 
manka
manka - 4.8.2010 7:54

já nevím, těžký hříbky a ještě smetana a sýr? já si raději dám praženici

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 78540.
Archiv anket.