Houby na paprice
Potřebujete: 600 g čerstvých hub, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, 250 ml sladké smetany, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce oleje, sladkou mletou papriku, citronovou šťávu, sůl a pepř
Postup: Na oleji zpěníme cibulku a přidáme houby nakrájené na plátky, podusíme pod pokličkou, dokud se voda neodpaří. Pak zasypeme paprikou, osolíme, opepříme, vmícháme prolisovaný česnek, promícháme a zjemníme smetanou, ve které jsem rozmíchali hladkou mouku. Chvlku povaříme a dochutíme citronovou šťávou. Podáváme s pečivem.
25.8.2010 Rubrika: | Komentářů 10 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Houby na paprice
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Ahojte! Tak houby na paprice je obměna houbového guláše. v roce 2010 byla úroda hub,nádhera. To jsme se poměli.
tohle jsem vařila minulý týden s tou paprikou je to boží
tak houby na paprice neznám, může to být dobré.
sharon: Já tam zase dávám místo smetany zakysanou smetanu (a naopak vypouštím ten citrón), výsledná chuť je stejná, ale se zakysanou je to pak takové jemnější
výborná houbovka, ale dělám bez té papriky.....a se šlehačkou
houby takto dělám akorát dávám česnek do základu k cibuli
jestli se nám podaří zítra zajít do lesa, možná to udělám, omáčky máme všichni rádi.
orinka: jj, ale každý tomu říká jinak
orinka: U nás tomu říkáme "houbová omáčka" a podávám s těstovinami.. Mimochodem, je to hodně MŇAM
není on to houbový guláš?