Reklama: Moderní tapety na zeď a povlečeníModerní vliesové tapety IMPOL TRADE 

Houby na smetaně

Houby na smetaně

Potřebujete: 500 g hub, 1 cibuli, kysanou smetanu, máslo, hladkou mouku, pepř, sůl, sekanou petrželku.

Příprava: Nakrájenou cibuli osmažíme na másle, osolíme, opepříme, přidáme houby (nejlepší je houbová směs, nikoli jeden druh, ale v nouzi můžeme použít i kupované žampiony) a dusíme. Když houby změknou, přidáme kysanou smetanu, v níž jsme rozmíchali lžičku až dvě hladké mouky, a ještě trochu necháme povařit. Posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s bramborem, případně jako omáčku k masu.

Redakce


17.9.2013   Rubrika: Houby   |   Komentářů 9   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,6/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Houby na smetaně

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Milda3
Milda3 - 18.9.2013 9:18

orinka: Václavky jsou výborné,ale ty teprve porostou

je to z meilu
obrázek - 102073901_getImage__19_.jpg

 
Milda3
Milda3 - 18.9.2013 9:09

loupák: IVUSKA 56: tak jsem si kulajdu hodil do gůglu a dle receptu je náš žablabuňk Pravá jihočeská kulajda,akorát tam nedáváme kopr,dnes ji paní uvařila aniž by věděla že tu o ní píšem a už jsem snědl dva půllitrové hrnky

obrázek - zablabunk_003.JPG

 
orinka
orinka - 17.9.2013 18:28

musíme si to užít, dokud rostou. Ale všichni furt hřiby, hřiby - co václavky, ty nerostou nikde? Z těch je nejlepší guláš!!

 
loupák
loupák - 17.9.2013 12:56

IVUSKA 56: kulajdu bez kopru jsem nikdy nedělala,s tím kořením to taky nemusí být špatný,s další várkou hub to vyzkoušímsmajlik - 64...ještě kontrolní otázka,dáváš tam normálně smetanu(mlíko)?smajlik - 58

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 17.9.2013 12:11

loupák: my tomu říkáme kudlajda, ale nedávám tam kopr, spíš divoký koření(b.l., n.k.,c.p.,tymián)Miluju jí, moc dobrá je jen z lišek, ale ty bohužel letos nejsousmajlik - 26

 
loupák
loupák - 17.9.2013 11:40

Milda3: smajlik - 60smajlik - 47 u nás na nejzápadnějším západě rostou taky jako pitomýsmajlik - 68...když píšeš o tom Žablabuňku(pěknej název,to jsem fakt ještě neslyšelasmajlik - 68),já zase dělám kulajdu do obr hrnce a s ním ho taky na posezení,to bych mohla pořád dokola a nikdy bych se nepřejedlasmajlik - 57...mám výhodu,že houby doma jím jen já,takže mi to nikdo nesnísmajlik - 64

 
Milda3
Milda3 - 17.9.2013 10:20

tak v pátek jsme byli na houbách asi 1/2 hodiny a já měl na 3 hodiny práce s čištěním a krájením na smaženici,polévku a guláš a krájením na plátky na sušení.Přesně jak podle tohoto receptu ten guláš a s bramborem a bylo to přímo vynikající,polévku děláme na způsob kysela a též v ní je pár na kostky nakrájených brambor a před lety jsme převzali název od šváry z Chomutova ,který tomu říká Žablabuňk,ani on neví proč se tomu tak říká,ale je taky moc dobrá,já tedy z pětilitrovýho hrnce sežeru minimálně čtyři litry ten den

páteční úlovek
obrázek - ze_zahrady__houby_Radenka_a_spol_017.JPG

zítra pojedeme zase,já tedy nesbírám,čekám v autě a sbírá paní a syn

 
PEGG
PEGG - 17.9.2013 9:48

sharon - 17.9.2013 9:32smajlik - 47smajlik - 57
U nás ještě houby nezačaly růstsmajlik - 17

 
sharon
sharon - 17.9.2013 9:32

a k tomu plátek vařeného hovězího ( nebo 2) a knedlík....mňam....už se vidím jak se cpu...smajlik - 57smajlik - 57

 
Světlonoska
Světlonoska - 17.9.2013 8:02

smajlik - 68Jen toho mýhosmajlik - 100vyhnat se mnou do lesasmajlik - 35smajlik - 26smajlik - 16

houby milujeme jakkoliv,tedy i takto,ale ta petrželka tam být pro mě nemusí,ač cpu zelené kam se jen dásmajlik - 57

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 77963.
Archiv anket.