Žampióny s česnekem a rajčaty
Ingredience: 600 g čerstvých žampiónů, 600 g rajčat, 2 cibule, 4 stroužky česneku, asi 4 lžíce oleje, mletý pepř, sůl, 1 lžíce sójové omáčky, nasekaná zelená petrželka.
Postup: Žampióny a rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno nakrájíme a česnek rozsekáme na malé kousky. Cibuli osmahneme na oleji dozlatova, vmícháme česnek a odstavíme. Do jiného hrnce vložíme nakrájená rajčata, žampióny, přidáme osmahnutou cibuli, osolíme, opepříme, zakapeme sójovou omáčkou a mírně podlijeme vodou. Promícháme a pak pod pokličkou dusíme doměkka. Necháme vydusit všechnu vodu a nakonec zasypeme nasekanou petrželkou. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.
17.7.2006 Rubrika: Houby | Komentářů 2 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5