Reklama: Moderní tapety na zeď a povlečeníModerní vliesové tapety IMPOL TRADE 

Vejce se zakysanou smetanou

Vejce se zakysanou smetanou

Potřebujete: na každého strávníka 1 zapékací misku a 1 vejce, zakysanou smetanu, sůl, pepř, strouhaný sýr, pažitku

Postup: Troubu předehřejte na 230 °C. Mezitím do každé zapékací kulaté misky dejte po lžíci zakysané smetany, na to rozklepněte vejce, osolte, opepřte a vložte na plechu do trouby. Pečte asi 10 minut při nižší teplotě 200-210 °C. Pak na povrch každého vejce dejte strouhaný sýr. Zapékejte ještě 5 minut. Před podáváním posypejte pažitkou nakrájenou nadrobno. Podávejte s hlávkovým salátem.

Tip: Tento pokrm nabízí nekonečné množství řešení - místo zakysané smetany můžete dát opečenou slaninu, šunku, salám, rajče, vařený brambor, brynzu, houby... a pokaždé získáte nový pokrm.

Lenka Moučková


13.7.2009   Rubrika:   |   Komentářů 2   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Vejce se zakysanou smetanou

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
b+h
b+h - 13.7.2009 16:29

tak tenhle recept je tak rychlej na pripravu, ze to stoji za to... "naflakam to do varnych misek" a "prdnu do trouby - a trouba sama vari - vyzkousim...smajlik - 47

 
Almega
Almega - 13.7.2009 9:49

No kdyby mi to někdo udělal,tak bych nepohrdla....ale sama se s tím nebudu patlat....

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 78540.
Archiv anket.