Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Vejce se žampiónovou omáčkou

Vejce se žampiónovou omáčkou

Potřebujete: 6 vajec, 50 g cibule, 30 g másla, 1/2 l vody nebo vývaru, 25 g škrobové moučky, sůl, pepř, 120 g žampiónů, čtvrtku citrónu, 1/8 sladké smetany, petrželku

Postup: Vejce uvařte natvrdo, a oloupejte je. Na másle osmažte jemně nakrájenou cibuli a přidejte k ní očištěné, na plátky nakrájené žampióny. Zakapejte citrónovou šťávou a krátce poduste. Podlijte vývarem, podle chuti osolte a opepřete a nakonec zalijte smetanou, ve které jste rozmíchali škrobovou moučku. Krátce provařte. Omáčkou pak přelijte na kolečka nakrájená vejce a zasypte nasekanou petrželkou. Jako příloha se výborně hodí opékané brambory.

Lenka Moučková


10.10.2011   Rubrika: Vejce   |   Komentářů 8   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,7/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Vejce se žampiónovou omáčkou

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
YXH
YXH - 10.10.2011 18:43

evropka: nedrazdi, ja se letos do lesa nedostala a jsem z toho kapku nervni smajlik - 98 Jeste ze mam nasusene od lonska. Zampiony delam skoro stejne, ale pridavam tymian a nekdy podlevam zbytkem bileho vina (kdyz zbyde) smajlik - 68 Do omacky je dobre taky namacet hranolky (jako dip na hranolky).

 
dadka
dadka - 10.10.2011 11:15

Miluju omáčky...všechny, kromě cibulové, tu má zase rád manžel. Nemusím k ní mít ani maso, stačí vajíčko, samozřejmě ne k rajské. Ke křenové většinou dělám uzený hovězí jazyk.Někdy dělám místo knedlíku noky.

 
PEGG
PEGG - 10.10.2011 10:34

Já miluju všechny houby na všechny způsoby, nejvíc hříbkovou omáčku s hovězí kližkousmajlik - 57 Takže tohle bych dalasmajlik - 105

 
sharon
sharon - 10.10.2011 10:26

miluju žampiony, cpu je všude.....omajdu taky dělámsmajlik - 47Sonne: než si donést místo hub klíšťata, koupím raději žapmiony..smajlik - 68

 
evropka
evropka - 10.10.2011 9:50

Sonne: včera jen malá procházka lesem bez košíku...byla jsem ráda že mám v kabele igelitku,byla hned plnásmajlik - 68

 
Světlonoska
Světlonoska - 10.10.2011 9:17

smajlik - 94Proč ne,dnes bude křenovka s vejcemsmajlik - 5

Sonne: smajlik - 58RAdši žampiony,než aby se někdo,kdo nezná houby,přiotrávil..smajlik - 76

 
Sonne
Sonne - 10.10.2011 9:01

Žampióny, když v lese rostou houby? smajlik - 76 Ale jo, bude to určitě dobrý. smajlik - 60smajlik - 47 Dělám podobnou z nakládaných hub, je to takové smetanovo-kyselkavé. Mňam.

 
modroočka
modroočka - 10.10.2011 3:41

Hm, to bude mnamka.
Žampionovou omáčku dělám takto:
zpěním trochu cibule na drobno nakrájené na másle, orestuji žampióny, zaliji vodou anebo kuřecím vývarem, či použiji houbový bujon, podusím... přidám sůl, pepř, zahustím kyselou smetanou, podávám s rýží.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77182.
    Archiv anket.