Jarní vejce
Ingredience: 10 vajíček, kousek másla, trochu hladké mouky, 250 ml smetany ke šlehání, 300 ml vývaru (zeleninový nebo masový - může být i z kostky), sůl, bílý pepř, muškátový oříšek, pažitka.
Postup: Vejce uvaříme natvrdo. Až zchladnou, oloupeme je a nakrájíme na osminky. Rozehřejeme si v pánvičce máslo a osmahneme na něm mouku. Zalejeme smetanou a vývarem, důkladně rozmícháme a povaříme asi 10 minut. Ochutíme kořením.
Omytou pažitku nakrájíme nadrobno a přisypeme do omáčky, ale už nevaříme, jen promícháme. Vejce dáme do servírovací mísy, zalejeme omáčkou a posypeme ještě trochou pažitky.
Podáváme s bramborem nebo pouze s pečivem.
24.4.2006 Rubrika: Vejce | Komentářů 3 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3,1/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5