Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Jarní vejce

Jarní vejce

Ingredience: 10 vajíček, kousek másla, trochu hladké mouky, 250 ml smetany ke šlehání, 300 ml vývaru (zeleninový nebo masový - může být i z kostky), sůl, bílý pepř, muškátový oříšek, pažitka.

Postup: Vejce uvaříme natvrdo. Až zchladnou, oloupeme je a nakrájíme na osminky. Rozehřejeme si v pánvičce máslo a osmahneme na něm mouku. Zalejeme smetanou a vývarem, důkladně rozmícháme a povaříme asi 10 minut. Ochutíme kořením.
Omytou pažitku nakrájíme nadrobno a přisypeme do omáčky, ale už nevaříme, jen promícháme. Vejce dáme do servírovací mísy, zalejeme omáčkou a posypeme ještě trochou pažitky.
Podáváme s bramborem nebo pouze s pečivem.

 

Marie Poštová


24.4.2006   Rubrika: Vejce   |   Komentářů 3   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3,1/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Jarní vejce

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77183.
    Archiv anket.