Jednoduché fazolky na kyselo
Potřebujete: mražené nebo konzervované fazolky, tuk, cibuli, bouquet garni - tedy do kytičky svázané čerstvé aromatické bylinky (bobkový list, petržel, tymián), nové koření, kuličky pepře, sladkou papriku, kelímek smetany na vaření a lžíci mouky
Postup: Cibuli nakrájejte nadrobno a usmažte dorůžova. Přidejte trošku sladké papriky a po chvilce, aby paprika nezhořkla, zalijte vodou. Vložte bouquet garni, nové koření, pepř. Pokud použijte mražené fazolky, vložte je ihned. Vařte, dokud fazolky nezměknou. Pak ve smetaně rozmíchejte hladkou mouku, přilijte k fazolkám, povařte. Dochuťte. Před podáváním odstraňte bouquet garni, nové koření a kuličky pepře.
Tip:
* pokud použijete konzervované fazolky, propláchněte je a vložte až nakonec, aby se v omáčce prohřály
* zdá-li se vám pokrm chudý na proteiny, podávejte jej s vejci natvrdo
* nechcete-li "lovit" v hotovém pokrmu kuličky koření, vložte je do nerezového vajíčka na přípravu čaje
* bouquet garni můžete použít i v sušeném stavu, pak doporučujeme přidat do nerez vajíčka
10.3.2008 Rubrika: | Komentářů 2 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Jednoduché fazolky na kyselo
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.fazolky mám moc ráda, ale to koření neznám, jak píšeš bouuq... Já dávám pár kuliček pepře, kousek bobkového listu a špetku tymiánu. Dělám to v MT a cibulku jen zpěním. Je to za chvilku a moc dobré.
fazolky já moc ráda