Čočka se zeleninou a slaninou
Potřebujete: 200 g předvařené čočky, 2 pórky, 3 mrkve, 1 cibuli, 100 g anglické slaniny na kostičky, olej, sůl a pepř.
Postup: Cibuli nakrájíme na větší kousky a necháme zesklovatět. Pórky a mrkev nakrájíme na kolečka. Přidáme k cibuli, přisypeme čočku a zalijeme vodou jen do 2/3 výšky hrnce. Vaříme asi 15-20 minut. Anglickou slaninu opražíme a přidáme k zeleninové čočce. Dochutíme solí a pepřem. Ihned podáváme.
Tip: čočku můžeme uvařit zvlášť ve varných sáčcích (pozor, vaří se déle, neboť v sáčcích není předvařená) a pak smíchat se zeleninou a slaninou.
22.10.2010 Rubrika: Dnešní recept | Komentářů 5 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Čočka se zeleninou a slaninou
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.a já vařím čočku v papiňáku, nahoru si dám hooodně do zlatova osmažené cibulky a kousek uzenýho nebo vajíčko a víc nepotřebuju. A když náhodou zbyde, udělám druhý den polívku bramborovo zeleninovou a přidám do ní zbytek čočky a jaká je to dobrota
ále...čočka je hned měkká, s tím žádné problémy nejsou. Mrkvička je na másle lepší i kvůli tomu, že s tukem zareaguje a uplatní svůj vitamín A. Bez tuku to není ono. Čočku mám ráda i kvůli tomu, že je v kuchyni variabilní, polévka, saláty, nakyselo, dokonce i karbanátky-a mě tolik nedme. Nejlepší je ovšem čočka červená, tak je hotová bleskově. Ovšem, zas je dost drahá.
orinka: Naco papiňák, leda tak na celé. Mrkve na másle je ihned měkká, ne? A co to je za novnku čočka ve varných sáčcích? Kde to dostanu? Neznám
Čočku, pórek i mrkem mám. Dobrý nápad ... díky za inspiraci
a nebylo by lepší ten pórek orestovat na tuku, třeba dohromady s tou slaninou? Mrkev v papiňáku na máslo a až pak všecko smíchat.