Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Čočkové karbanátky

Čočkové karbanátky

Potřebujete: 300 g čočky, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 100 g měkkého salámu, 50 g slaniny, 3 vejce, 2 lžíce mléka, strouanka, olej, sůl, pepř

Postup: Čočku uvařte doměkka. Slaninu nakrájejte na kostičky a rozškvařte, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a salám, osmažte. Uvařenou čočku přeceďte a přidejte do ní 2 vejce, utřený česnek a směs ze salámu, cibule a slaniny. Osolte a opepřete, zahustěte strouhankou. Důkladně promíchejte a nechte půl hodiny odležet. Z hmoty pak tvarujte karbanátky a obalte je v rozšlehaném vejci a stouhance. Osmažte a podávejte s bramborovou kaší.

Lenka Moučková


29.9.2011   Rubrika: Luštěniny   |   Komentářů 17   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Čočkové karbanátky

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
pepina8
pepina8 - 4.11.2014 3:17

nadýmání se dá zmírnit...já osobně když jím něco takového, co mi sice chutná, ale mám po tom obtíže, tak si vždy dávám espumisanové tabletky..a zabírá to dobře

 
Světlonoska
Světlonoska - 29.9.2011 20:21

smajlik - 76Jsou dobré,ale opakovaně je dělat nemusímsmajlik - 31

 
Hugo-z-hor
Hugo-z-hor - 29.9.2011 18:51

manka: červená čočka je na to lepší, a vařit s kouskem mořské řasy smajlik - 47

 
evropka
evropka - 29.9.2011 15:08

http://www.slunecnice-cb.cz/slunecnice-cb/7-O-LECIVYCH-POTRAVINACH/25-JECMEN

 
modroočka
modroočka - 29.9.2011 14:29

Sonne: Pro každého není všechno zdravé. Pokud Tě kroupy nadýmají, tělo má s nimi problémy při spalování, čímž můžeš ublížit zase jiným orgánům.
V podstatě každé jídlo, po kterém je člověku těžko, nebo pálí žáha, či jsou větry apod., nutí používat více kyselin v těle, vysiluje konkrétní orgány (žlučník, slinivka atd.), je to zvyšené zatěžování, rychlejší opotřebování a tělo nám to dává na vědomí bolestí či projevy, které nás "obtěžují", časem vedou k nemoci, smrti.
Každá změna v těle po příjmu potravy je informace, kterou bychom neměli přehlížet...

 
modroočka
modroočka - 29.9.2011 14:19

evropka: máš-li potíže s klouby, nesmíš jíst špenát, rebarboru a šťovík (z něho se dělá výborná polívka), likvidují pružnost-mazivo mezi klouby.

 
Sonne
Sonne - 29.9.2011 13:42

evropka: Teda, tak s kloubama problémy nemám, zato křečáky mě trápí... Takže rozhodně zařadím do jídelníku víc (akorát někdy mě po kroupách zlobí nadýmání). smajlik - 72

 
manka
manka - 29.9.2011 13:28

může to být dobrý, ale smajlik - 43bych to teda nedala, včera byla čočka a stačilo mi to.

 
Zvědavka
Zvědavka - 29.9.2011 12:53

orinka: evropka: My taky rádi kroupy. Ale že jsou na klouby jsem taky netušila. Hned zítra udělám smajlik - 47smajlik - 58

 
evropka
evropka - 29.9.2011 12:14

Sonne: kroupy jsou na křečové žíly a onemocnění kloubů..teda mmj..smajlik - 75

 
Sonne
Sonne - 29.9.2011 11:20

evropka: Kroupy jsou na klouby? smajlik - 64 To jsem vůbec netušila... smajlik - 60

 
PEGG
PEGG - 29.9.2011 11:18

To bych si zrovna dalasmajlik - 57

 
evropka
evropka - 29.9.2011 9:56

orinka: čoveče já ty kroupy taky můžu a nejvíc moje kloubysmajlik - 47

 
Sonne
Sonne - 29.9.2011 8:59

Až mi zbude čočka, mohla bych zkusit... Ukládám. smajlik - 47

 
orinka
orinka - 29.9.2011 8:50

karbanátky jdou dělat dočista ze všeho. Já už dělala i kroupové a ty jsou kupodivu velice chutné a křehké. Ovšem, chce to taky něco přidat na chuť, já dala Nivu.

 
evropka
evropka - 29.9.2011 8:39

asi to bude dobré,ale já bych karbanátek čočkový hned zajedla masovým,abych si vyrovnala hladinkusmajlik - 64

 
Zvědavka
Zvědavka - 29.9.2011 7:41

Dělám podobné, ovšem bez salámu určitě, slaninu občas. A nesmažím v oleji, ale dám na vymazaný plech do trouby.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77047.
    Archiv anket.