Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Chili con carne

Chili con carne

Tento pokrm má mnoho různých variací, nepředkládám ten správný, zaručený recept, ale prostě ten můj.
Ingredience jsou tak pro 4 hladové chlapy.


Potřebujeme:
Z čerstvých surovin:
1 kg mletého masa (může být mix hovězí a vepřové)
1 velká cibule
2 větší červené papriky
2 střední sloupnutá rajčata
1 hrnek suchých červených fazolí
1 hrnek suchých bílých fazolí
1 mražená kukuřice
1 malá konzerva rajčatového protlaku
koření na Chili con carne

Fazole předem uvaříme.

Z konzervy:
1 kg mletého masa (může být mix hovězí a vepřové)
1 velká cibule
2 větší červené papriky
2 střední sloupnutá rajčata nebo 1 konzervu rajčat
1 konzerva červených fazolí 
1 konzerva bílých fazolí
1 konzerva kukuřice
1 malá konzerva rajčatového protlaku
koření na Chili con carne


Postup:
Zesklovatíme drobně pokrájenou cibuli, opečeme na ní mleté maso, vmícháme koření, drobně nakrájené papriky a rajčata a dusíme pod pokličkou tak 30 min.
Vmícháme všechny fazole, kukuřici a rajčatový protlak. Dusíme pod pokličkou, tak dalších asi 30 minut, občas promícháme, lze podlít. Pokud použijeme konzervy vlijeme celý obsah i s nálevy.
Kdo nemá rád pálivé jídlo, vynechá koření na Chili a jen si osolí a opepří. Kdo rád pálivé, ten pepřem a kořením nešetří.
U nás doma jíme toto jídlo jen tak s chlebem.

Dobrou chuť přeje Anahir

Za sebe musím dopnit, že do chilli con carne přidavam ještě malou lžičku pravého kakaa a to hned na začatku jakmile je maso osmahnuté – dodá celému pokrmu charakteristickou barvu a příchuť.

U nas doma podávám s dušenou rýží a kdo má chuť ozdobí si na talíři kopečkem zakysané smetany.

Linda

Linda


30.1.2015   Rubrika: Luštěniny   |   Komentářů 12   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Chili con carne

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
HelenaPa
HelenaPa - 1.2.2015 7:08

Místo kakaa dávám kousek hodně kvalitní hořké čokolády. Aje to super.

 
Anahir
Anahir - 31.1.2015 12:57

Takhle vypadá moje Chili po uvaření
obrázek - P1310860.JPG

 
Kassy
Kassy - 30.1.2015 21:58

Chilli con carne mám ráda dělám ho podobně, akorát nepoužívám mleté maso, ale na malé kostky nakrájené vepřové nebo kuřecí (když chci, abybto jedlo i dítě). O tom kakau slyším prvně, to vyzkouším. A jako přílohu dělám nejčastěji bramborové placičky nebo noky..

 
Yarka
Yarka - 30.1.2015 20:40

Delam podobne, jen pridam do hotoveho varene zelene fazolky a vynecham kukurici.

 
YXH
YXH - 30.1.2015 16:12

Jsem lina davam fazole z konzervy smajlik - 72 a nakonec jeste cerstve nasekane cilantro (nat z koriandru).
orinka: Kakao v tom je moc dobre, da tomu i trochu jinou barvu.
Lindo diky za radu, aspon vim, co dneska varit.

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 30.1.2015 11:28

Anahir - Linda - smajlik - 68 pri cteni jsem nenasla horkou cokoladu, pak jsem v postupu nasla tve doplneni kakaa, nemusi byt

ja tam davam smetanu.

mam rada tyto michanice, delam to i z kureciho.

 
orinka
orinka - 30.1.2015 10:37

To s tím kakaem slyším prvně! Musím zkusit - však kakao je hořké a určitě pokrm vylepší. Tahle jídla miluju - jen bohužel - musím posléze omezit společenské akcesmajlik - 68

 
sharon
sharon - 30.1.2015 10:34

dělám také svým způsobem a používám konzervované fazole a minule jsem dala i plechovku cizrny.......smajlik - 57

 
Anahir
Anahir - 30.1.2015 10:30

dadka: abych pravdu řekla, je toho opravdu hodně.
Jenže já mám doma věčně neuvěřitelně hladového chlapa, ten si klidně naloží 2 vrchovatý hluboký talíře, k tomu 4 krajíce chleba a ještě kouká kde by co snědl. Není žádné tintítko, ale tlustý taky ne. Všechno sádlo ukládá na mě.
Asi mám už poněkud zkreslenou představu o porcích, ale mít doma 4x mého chlapa tak mi z tohoto množství snědí všechno a ještě se budou rozhlížet, kde by co pojedli.smajlik - 68

 
dadka
dadka - 30.1.2015 9:08

Tak z toho množství ingrediencí musí být obrovské množství hotového jídla! Zkusím to z poloviční dávky.Vařím každý den a zdá se mi, že mě už nic nového nemůže napadnout.

 
LenkaT
LenkaT - 30.1.2015 8:31

Mari: uprostřed mezi ingrediencemi se píše: fazole předem uvaříme

 
Mari
Mari - 30.1.2015 7:05

Opravdu stačí suché nemáčené fazole dusit 30 minut? Když vařím fazolovou polévku, máčím je celou noc a pak ještě chvíli v papinu a přijdou mi tak akorát. A ráda bych vyzkoušela oblíbené Columbovo jídlo.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 84177.
Archiv anket.