Reklama: Moderní tapety na zeď a povlečeníModerní vliesové tapety IMPOL TRADE 

Chili con carne

Chili con carne

Tento pokrm má mnoho různých variací, nepředkládám ten správný, zaručený recept, ale prostě ten můj.
Ingredience jsou tak pro 4 hladové chlapy.


Potřebujeme:
Z čerstvých surovin:
1 kg mletého masa (může být mix hovězí a vepřové)
1 velká cibule
2 větší červené papriky
2 střední sloupnutá rajčata
1 hrnek suchých červených fazolí
1 hrnek suchých bílých fazolí
1 mražená kukuřice
1 malá konzerva rajčatového protlaku
koření na Chili con carne

Fazole předem uvaříme.

Z konzervy:
1 kg mletého masa (může být mix hovězí a vepřové)
1 velká cibule
2 větší červené papriky
2 střední sloupnutá rajčata nebo 1 konzervu rajčat
1 konzerva červených fazolí 
1 konzerva bílých fazolí
1 konzerva kukuřice
1 malá konzerva rajčatového protlaku
koření na Chili con carne


Postup:
Zesklovatíme drobně pokrájenou cibuli, opečeme na ní mleté maso, vmícháme koření, drobně nakrájené papriky a rajčata a dusíme pod pokličkou tak 30 min.
Vmícháme všechny fazole, kukuřici a rajčatový protlak. Dusíme pod pokličkou, tak dalších asi 30 minut, občas promícháme, lze podlít. Pokud použijeme konzervy vlijeme celý obsah i s nálevy.
Kdo nemá rád pálivé jídlo, vynechá koření na Chili a jen si osolí a opepří. Kdo rád pálivé, ten pepřem a kořením nešetří.
U nás doma jíme toto jídlo jen tak s chlebem.

Dobrou chuť přeje Anahir

Za sebe musím dopnit, že do chilli con carne přidavam ještě malou lžičku pravého kakaa a to hned na začatku jakmile je maso osmahnuté – dodá celému pokrmu charakteristickou barvu a příchuť.

U nas doma podávám s dušenou rýží a kdo má chuť ozdobí si na talíři kopečkem zakysané smetany.

Linda

Linda


30.1.2015   Rubrika: Luštěniny   |   Komentářů 12   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Chili con carne

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
HelenaPa
HelenaPa - 1.2.2015 7:08

Místo kakaa dávám kousek hodně kvalitní hořké čokolády. Aje to super.

 
Anahir
Anahir - 31.1.2015 12:57

Takhle vypadá moje Chili po uvaření
obrázek - P1310860.JPG

 
Kassy
Kassy - 30.1.2015 21:58

Chilli con carne mám ráda dělám ho podobně, akorát nepoužívám mleté maso, ale na malé kostky nakrájené vepřové nebo kuřecí (když chci, abybto jedlo i dítě). O tom kakau slyším prvně, to vyzkouším. A jako přílohu dělám nejčastěji bramborové placičky nebo noky..

 
Yarka
Yarka - 30.1.2015 20:40

Delam podobne, jen pridam do hotoveho varene zelene fazolky a vynecham kukurici.

 
YXH
YXH - 30.1.2015 16:12

Jsem lina davam fazole z konzervy smajlik - 72 a nakonec jeste cerstve nasekane cilantro (nat z koriandru).
orinka: Kakao v tom je moc dobre, da tomu i trochu jinou barvu.
Lindo diky za radu, aspon vim, co dneska varit.

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 30.1.2015 11:28

Anahir - Linda - smajlik - 68 pri cteni jsem nenasla horkou cokoladu, pak jsem v postupu nasla tve doplneni kakaa, nemusi byt

ja tam davam smetanu.

mam rada tyto michanice, delam to i z kureciho.

 
orinka
orinka - 30.1.2015 10:37

To s tím kakaem slyším prvně! Musím zkusit - však kakao je hořké a určitě pokrm vylepší. Tahle jídla miluju - jen bohužel - musím posléze omezit společenské akcesmajlik - 68

 
sharon
sharon - 30.1.2015 10:34

dělám také svým způsobem a používám konzervované fazole a minule jsem dala i plechovku cizrny.......smajlik - 57

 
Anahir
Anahir - 30.1.2015 10:30

dadka: abych pravdu řekla, je toho opravdu hodně.
Jenže já mám doma věčně neuvěřitelně hladového chlapa, ten si klidně naloží 2 vrchovatý hluboký talíře, k tomu 4 krajíce chleba a ještě kouká kde by co snědl. Není žádné tintítko, ale tlustý taky ne. Všechno sádlo ukládá na mě.
Asi mám už poněkud zkreslenou představu o porcích, ale mít doma 4x mého chlapa tak mi z tohoto množství snědí všechno a ještě se budou rozhlížet, kde by co pojedli.smajlik - 68

 
dadka
dadka - 30.1.2015 9:08

Tak z toho množství ingrediencí musí být obrovské množství hotového jídla! Zkusím to z poloviční dávky.Vařím každý den a zdá se mi, že mě už nic nového nemůže napadnout.

 
LenkaT
LenkaT - 30.1.2015 8:31

Mari: uprostřed mezi ingrediencemi se píše: fazole předem uvaříme

 
Mari
Mari - 30.1.2015 7:05

Opravdu stačí suché nemáčené fazole dusit 30 minut? Když vařím fazolovou polévku, máčím je celou noc a pak ještě chvíli v papinu a přijdou mi tak akorát. A ráda bych vyzkoušela oblíbené Columbovo jídlo.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 78375.
Archiv anket.