Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Hrnec plný fazolí

Hrnec plný fazolí

Potřebujete: 1 balení bílých fazolí ve slaném nálevu, 1 balení červených fazolí ve slaném nálevu, 100g jakékoliv uzeniny, 12 ks paprik různé barvy, 1 větší cibule, 4 stroužky česneku, 1 lžíce sádla, 1 lžíce plnotučná hořčice Hellmann´s, 1 lžíce sojové omáčky,  23 lžíce hotové světlé jíšky Knorr, špetku černého pepře, špetku celého kmínu, špetku majoránky, špetku pálivé papriky.

Postup: Na sádle zpěníme cibulku, přidáme nasekaný česnek a na nudličky nakrájené papriky. Směs chvilku dusíme a přidáme nakrájenou uzeninu. Promícháme a do směsi vyklopíme fazole i s nálevem. Přivedeme k varu, okořeníme, přidáme hořčiči a sojovou omáčku. Zahustíme jíškou.
Hned podáváme třeba s chlebem.

Redakce


18.10.2016   Rubrika: Luštěniny   |   Komentářů 11   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Hrnec plný fazolí

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
dadka
dadka - 20.10.2016 11:12

inini:
Tu Hrašku zkusím. Taky jsem diabetička, jídla zahušťuji jen hladkou moukou rozmíchanou v trošce vody, bez tuku.

 
dadka
dadka - 20.10.2016 11:09

Jarča*:
Čočku miluju, nemusím k ní mít ani nějakou uzeninu, stačí mi ztracené vejce.

 
Jarča*
Jarča* - 19.10.2016 8:34

dadka: to zkusímsmajlik - 47 Z luštěnin dělám hlavně čočku, tak by to chtělo nějakou změnu.
Proti nadýmání mi někdo poradil vařit s luštěninami kousek mořské řasy Kombu, dostane se ve zdravé výživě. Řekla bych, že to opravdu funguje.

 
dadka
dadka - 19.10.2016 6:57

tlakáč, ne tlaskáč...chybička se vloudila

 
dadka
dadka - 19.10.2016 6:56

Dělám fazole trošku jinak...Den předem namočím balíček velkých červených fazolí, nebo balíček malých bílých fazolí, ráno vodu sliju, dám do nové vody do tlaskáče, posolím a povařím do měkka. Na pánvičce si osmažím na kostičky nakrájenou slaninu, trochu tuku sliju, ať to není tak mastné, přidám plechovku rajského protlaku, 2 stroužky česneku, sůl a cukr, nakrájenou dobrou klobásku, přidám fazole a zaliju trochou smetany. Už nezahušťuji, je to dostatečně husté. Manžel i vnuci by to jedli pořád. Po fazolích doporučuju Espumizan proti plynatosti.

 
sharon
sharon - 18.10.2016 21:57

inini:
Podrobný popis výrobku Hraška na zahušťování jemná 250 g
Na rozdíl od pikantní hrašky má snížené množství sójové omáčky, koření a soli a je proto vhodnější pro děti. Vlastnosti vajec získává Hraška přidáním bezlepkových obilovin.
Výhody
Hraška neobsahuje přídatné látky a je vhodná i pro bezlepkovou dietu.
Složení
Hrách ochucený sójovou omáčkou, česnekem, směsí koření a ingrediencemi z přírodních zdrojů.

hned si ji koupímsmajlik - 47

 
inini
inini - 18.10.2016 18:43

Místo jíškou zahušťuji HRAŠKOU, je to geniální výrobek. Koupila jsem na trhu a teď ji mají u nás v lékárně. Používám i do jiných jídel místo jíšky (jsem diabetička), např. do bramboračky. Výborná věc!

 
krasaka
krasaka - 18.10.2016 9:50

orinka: smajlik - 61smajlik - 47smajlik - 47protože jsem PC maniak /jinak bez TV i radia a 2.500km od rodné hroudy/ - tak je pro mne ohromné a nádherné zapnout si PC a hned na ŠŽ, protože zde i v noční nelidskou dobu najdu buďto něco nového nebo aspoň pár příspěvků ze dne předešléhosmajlik - 47smajlik - 47smajlik - 47
Taková jistota tu byla i před léty a jak krásné je s ní znovu počítat - zvláště v dnešní nejisté, uspěchané a nehezké době- já osobně jsem nadšena smajlik - 35smajlik - 94smajlik - 94smajlik - 94 a MOC DĚKUJI smajlik - 47

 
orinka
orinka - 18.10.2016 8:35

krasaka: Přesně tak, jakoby se rozběhl nový motor. Snad to takhle vydrží, hned je člověku líp, když ví, že něco znovu funguje.smajlik - 47

 
krasaka
krasaka - 18.10.2016 6:48

orinka: smajlik - 61 díky za dobrou radu - ten závěrečný následek bývá dosti problematický !!!smajlik - 68

Jen chci podotknout, že si připadám jako "Alenka v říši divů" - je to šok zvyknout si na nové články i recepty denně, když už bylo zvykem měnit je jednou za čas /na jaře a v úterýsmajlik - 76/
Je to velmi chvályhodné - držím palce a těším se na další nové věci smajlik - 47smajlik - 31

 
orinka
orinka - 18.10.2016 6:09

Jíšku tam nedávejte, bude to zbytečně těžké, ke konci stačí poprášit moukou. Dělá se to tak, že si na jemný cedník dáte cca 1 lžíci hladké mouky a za stálého míchání pokrm "cukrujete". Případně ještě mouku podle potřeby přidáte. Prováříte a hotovo. Tuk už v tom je ze smažení cibule. Jako nejlepší koření ze všech doporučuju saturejku. Výborně ochutí a potlačuje následky, které luštěniny působí - plynatost.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77181.
    Archiv anket.