Fazolový hrnec
Ingredience: 1 balení bílých fazolí ve slaném nálevu, 1 balení červených fazolí ve slaném nálevu, 100g jakékoliv uzeniny, 1–2 ks paprik různé barvy, 1 větší cibule, 4 stroužky česneku, 1 lžíce sádla, 1 lžíce plnotučná hořčice Hellmann´s, 1 lžíce sojové omáčky, 2–3 lžíce hotové světlé jíšky Knorr, špetku černého pepře, špetku celého kmínu, špetku majoránky, špetku pálivé papriky.
Postup: Na sádle zpěníme cibulku, přidáme nasekaný česnek a na nudličky nakrájené papriky. Směs chvilku dusíme a přidáme nakrájenou uzeninu. Promícháme a do směsi vyklopíme fazole i s nálevem. Přivedeme k varu, okořeníme, přidáme hořčiči a sojovou omáčku. Zahustíme jíškou.
Hned podáváme třeba s chlebem.
Na talíři ještě doostřuji chilli omáčkou.
Čtenářka sarobrouk píše: "Není to můj recept, je Gumičky z jiného servru, ale je super, tak jsem se o něj musela podělit."
15.2.2006 Rubrika: Luštěniny | Komentářů 16 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5