Čočková čína
Ingredience: Naklíčená čočka, mražená zelenina (malá karotka, hrášek, kukuřička,...), sojová omáčka, 1 cibule, trošku kečupu, chilli, bazalka, petrželka nebo libeček.
Postup: Necháme si naklíčit čočku, nebo ji už tak zakoupíme. Na pánvičče rozehřejeme olej, osmahneme do zlatova na drobno nakrájenou cibuli, přidáme čočku a zeleninu. Zalijeme sojovkou, přidáme koření (kdo chce, může chilli vynechat) a trošku kečupu. Vzniklá směs by neměla plavat ani v sojovce, ani v kečupu. Podáváme s rýží, nebo jen tak.
(Čočku nechávám klíčit 3 dny. Dám ji půl dne nabobtnat a pak na pekáčku vyklíčit, vždy nechám na dně malé množství vody a cca 3x denně proplachuji. Kdo má speciální nádobu na klíčení, má vyhráno).
Dobrou chuť.
Recept nám zaslala Hrochuška. Děkujeme za něj!
31.7.2006 Rubrika: | Komentářů 2 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5