Hanácká čočka
Čočka se uvaří tradičním způsobem, kdo má po výplatě, přidá do vody kostku bujónu.
Na pávni osmahnu na cibuli kousky paprik (od každé barvy třeba polovic a zbytek nechám v ledničce na salát k večeři), 2 - 3 sloupnutá, na čtvrtky rozporcovaná rajčata, podle výše konta trochu uzeniny a ve finále pár stroužků česneku. Tato směs orestovaná lehce (nikoli rozňahnaně) se vmíchá do uvařené čočky a okoření podle rodinných zvyklostí.
Kdyby přijela návštěva a dovezla čerstvá vejce, dají se jako vrchol rozmařilosti udělat volská oka ozdobená zeleným ...
Recept nám zaslala čtenářka Čárina.
16.2.2007 Rubrika: | Komentářů 17 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5