Zapečený květák
Potřebujete: 1 květák, 150 g šunky, 100 g eidamu, 1 dl mléka, 50 g hladké mouky, 50 g másla, 3 vejce, 50 g strouhanky, sůl, muškátový květ, petrželku.
Postup: Květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Rozebereme na růžičky, které vložíme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací nádoby. Z másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme mlékem, ochutíme, necháme zchladnout a vmícháme do ní vejce. Květák posypeme šunkou, nakrájenou na nudličky, zalijeme připravenou omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a v předehřáté troubě zapékáme dorůžova.
17.7.2007 Rubrika: | Komentářů 8 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Zapečený květák
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Qwea: Sheeni: hlásím se do klubu, taky sním dvě třetiny květáku dřív, než ho stačím nějak udělat k jídlu pro ostatní, nejraději syrový.
žena ještě kojí .... ale až přestane určitě se ke květáku vrátíme.
Úplně stejně se dá udělat i brokolice nebo artyčoky ... artyčoky ale potřebují delší dobu nebo je před zapékáním nakrájejte na půlky ( čtvrtky) a orestujte 4-5 minut na pánvi
Jo, my jsme s dcerou taky už dospěly do stadia, kdy jsem uvařila květák, že bude obalovaný k obědu a tak nějak jsme poobědvaly předčasně a k obalování nestačilo dojít A květák je i jedno z mála jídel, na kterém se schodnu s tátou. On sice jí všechno, ale chuť má, potvora, děsnou paměť a táta by chtěl jídla jako vařila maminka. No a já holt vařím jinak...
Qwea: Můžu ho syrový, vařený, smažený, mozečkový, studený, teplý...no, budu muset vždy koupit toho víc, protože by pak na ostatní nezbylo...já to zbodnu už u přípravy (stejně jako těsto)
Qwea:
já bych vynechala jíšku, to mi připadá jako zbytečná komplikace...
je to moc dobré, dělávám také. Někdy přidávám česnek a provensálské bylinky.
S květákem je to tak,že dojdu k bodu "rozebereme na růžičky" a pak ho polovinu naházím do sebe.Z toho,co zbylo,něco udělám a dorazím to opečeným párkem,nebo něčím,co je doma.
supr moc dobré,dělám to často