Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Zapečený květák

Zapečený květák

Potřebujete: 1 květák, 150 g šunky, 100 g eidamu, 1 dl mléka, 50 g hladké mouky, 50 g másla, 3 vejce, 50 g strouhanky, sůl, muškátový květ, petrželku.

Postup: Květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Rozebereme na růžičky, které vložíme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací nádoby. Z másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme mlékem, ochutíme, necháme zchladnout a vmícháme do ní vejce. Květák posypeme šunkou, nakrájenou na nudličky, zalijeme připravenou omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a v předehřáté troubě zapékáme dorůžova.

Marie Poštová


17.7.2007   Rubrika:   |   Komentářů 8   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Zapečený květák

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
iljanka
iljanka - 17.7.2007 23:14

Qwea: Sheeni: hlásím se do klubu, taky sním dvě třetiny květáku dřív, než ho stačím nějak udělat k jídlu pro ostatnísmajlik - 68, nejraději syrový.

 
Ota
Ota - 17.7.2007 11:46

žena ještě kojí .... ale až přestane určitě se ke květáku vrátíme.


Úplně stejně se dá udělat i brokolice nebo artyčoky ... artyčoky ale potřebují delší dobu nebo je před zapékáním nakrájejte na půlky ( čtvrtky) a orestujte 4-5 minut na pánvi

 
catcat
catcat - 17.7.2007 11:44

Jo, my jsme s dcerou taky už dospěly do stadia, kdy jsem uvařila květák, že bude obalovaný k obědu a tak nějak jsme poobědvaly předčasně a k obalování nestačilo dojítsmajlik - 68 A květák je i jedno z mála jídel, na kterém se schodnu s tátou. On sice jí všechno, ale chuť má, potvora, děsnou paměť a táta by chtěl jídla jako vařila maminka. No a já holt vařím jinak...

 
Sheeni
Sheeni - 17.7.2007 11:03

Qwea: Můžu ho syrový, vařený, smažený, mozečkový, studený, teplý...no, budu muset vždy koupit toho víc, protože by pak na ostatní nezbylo...já to zbodnu už u přípravy (stejně jako těsto)smajlik - 68smajlik - 68

 
máša h.
máša h. - 17.7.2007 10:33

Qwea: smajlik - 68smajlik - 75
já bych vynechala jíšku, to mi připadá jako zbytečná komplikace...

 
babkatapka
babkatapka - 17.7.2007 9:59

je to moc dobré, dělávám také. Někdy přidávám česnek a provensálské bylinky.smajlik - 57

 
Qwerty
Qwerty - 17.7.2007 8:53

S květákem je to tak,že dojdu k bodu "rozebereme na růžičky" a pak ho polovinu naházím do sebe.Z toho,co zbylo,něco udělám a dorazím to opečeným párkem,nebo něčím,co je doma.smajlik - 34

 
jasmine
jasmine - 17.7.2007 4:42

smajlik - 61supr moc dobré,dělám to častosmajlik - 47

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77048.
    Archiv anket.