Květák v kabátku
Potřebujete: 1 květák, 15 dkg anglické slaniny, sůl, pepř, 2 vejce, 1 šlehačku, dle chuti pažitku a navrch tvrdý sýr.
Postup: Květák ovaříme ve slané vodě. Když vychladne, každou malou růžicku zabalíme do slaniny a dáme do zapékací mísy. Když máme všechny růžičky zabalené, rozmícháme šlehačku, vejce, sůl, pepř (pažitku) a zalijeme ho. Můžeme posypat tvrdým sýrem a necháme asi 20 minut zapékat. Podáváme s bramborem.
Recept nám poslala čtenářka Martina. Děkujeme.
2.8.2007 Rubrika: | Komentářů 10 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Květák v kabátku
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Vypadá to dobře,ale je tam moc slaniny .Nešlo by ji nahradit třeba šunkou ?v
catcat: taky jsem o tom přemýšlela, nebo šunka. ta slanina mně tam moc nesedí, slanina a šlehajda. ale jinak i zapečený květák neomotaný ničím je moc dobrý
holky, místo anglické slaniny se může dát uzené krájené na tenoučké plátky
orinka: no jo, základ jo
Pavla_L: no já vím, ale základ je stejný
To vyzkouším. Květák i anglickou můžu.
orinka: anglická slanina není špek
mně by se asi nechtělo balit každou růžičku...
Určitě to bude dobré, ale tolik slaniny by u nás neprošlo. Já už zkrátka vařím jinak. A mívala jsem špek moc ráda, ne že ne! Onehdy jsem koupila jen tak na chuť plátek zaručeně domácí slaniny. Byl v lednici tak dlouho, až jsem ho nakonec, nerada, vyhodila. Zelenina, jogurty, drůbeží maso - to je ono!
tak to já zase slaninu jím ale květák nesmími kyž mi chutná ale to se nedá nic dělat
Květák miluju, ale tohle pro mě není. Za prvé nejím slaninu. A za druhé představa, kolik bych spotřebovala té slaniny, je děsivá.