Zapečený pórek
Potřebujete: 8 vajec, 1 velký pórek, 2–3 malé cukety, 1 balení mozzarelly, 100 g libové anglické slaniny, 2 lžíce másla, sůl, pepř.
Postup: Pórek dobře omyjeme a zpracujeme světlou část. Nakrájíme ji na kolečka, cukety rozpůlíme a též nakrájíme na plátky. Zeleninu osmahneme za častého míchání na másle, mírně osolíme a opepříme. Když zelenina trochu změkne, zalijeme ji vejci rozšlehanými s trochou soli a pepře, jež necháme zespoda trochu ztuhout.
Směs vložíme do zapékací mísy vymazané máslem, poklademe mozzarellou a plátky slaniny a v troubě vyhřáte předem zapečeme při 180 stupních. Když slanina začne zlátnout, pokrm z trouby vyjmeme. Podáváme posypané drobně nakrájenou zelenou částí pórku s pečivem nebo s plátky chleba a nakrájenými okurkami.
Recept je z knihy Pórek na 160 způsobů (Karina Havlů, Vyšehrad, Praha 2007).
31.10.2007 Rubrika: | Komentářů 2 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Zapečený pórek
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.já dělám porek jen na drobno pokrájený a dušený na másle, jako přílohu k bramborám, které jej také zahustí a k tomu pečené maso.
Tady mě připadá, že toho porku je tam nejmíň, ale můžete to být dobré, což o to
Není těch vajec nějak moc?