Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Zeleninová pánev po švýcarsku

Zeleninová pánev po švýcarsku

Potřebujete: Různou zeleninu, vegetu bez glutamanu, olivový olej, bílé víno nebo sherry, sladkou papriku, sušený nebo granulovaný česnek, kari, smetanu na vaření.

Postup: Na olivový olej dáme oblíbenou (či dostupnou) zeleninu pokrájenou na středně velké kousky. K přípravě tohoto jídla se běžně používá paprika, sterilovaná kukuřice, pórek, čekankové puky. Nesmíme zapomenout ani na rajčata (také sterilovaná, pokud nemáte rádi čerstvá kvůli slupkám). Kromě toho lze použít i mrkev, topinambur (druh sladkého bramboru) nebo brokolici. Svou roli hraje fantazie...

Jemně orestujte, podlijte bílým vínem (stačí 2 dl) nebo sherry, okořeňte sladkou paprikou, vegetou bez glutamanu sodného či jinou kořenicí směsí, sušeným česnekem, troškou kari a přidejte 200 ml smetany na vaření. Nechte zpěnit a je hotovo.

Tip: Ve Švýcarsku se zelenina nedusí doměkka, jen upraví na ohni, aby byla trochu křupavá a neztratila vitaminy. Podáváme jako přílohu k masu a rýži nebo jen s čerstvým, nejlépe tmavým chlebem. Dá se připravit i pikantní varianta – potom je třeba výrazněji okořenit, přidat např. pálivou mletou papriku a pepř.


Čtenářka Olga z Brna píše: "Tento recept pochází z mého pobytu v Zürichu a nedám na něj dopustit. Každému chutná, a to v něm není maso!" A dodává, "ať vám chutná!"

My děkujeme za tvůrčí recept!

Lenka Moučková


16.1.2008   Rubrika:   |   Komentářů 6   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Zeleninová pánev po švýcarsku

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Elí
Elí - 16.1.2008 13:06

taky bych to řešila s rýží,ale dělám něco podobnéhoobrázek - zel.jpg

 
Ota
Ota - 16.1.2008 12:30

Aja: a ja hlasuji pro basmati

 
Ota
Ota - 16.1.2008 12:29

Velká jednička za recept

a topinambur y máme na zahradě u plotusmajlik - 33

 
Aja
Aja - 16.1.2008 10:12

Promíchat s těstovinami a nemuset řešit přílohu smajlik - 75

 
Pavla_L
Pavla_L - 16.1.2008 7:54

to bude dobrota...smajlik - 57 určitě přidám brokolici

 
sirael
sirael - 16.1.2008 7:42

smajlik - 57určitě vyzkouším

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77046.
    Archiv anket.