Obložené zelí
Potřebujete: Půlkilovou hlávku zelí, 2 mrkve, 2 cukety, hrst sušených hub, 1 větší cibuli, čtvrt litru piva, bobkový list, kmín, zelené koření (tymián, majoránku, petrželku, pažitku...), vejce natvrdo, olivový nebo slunečnicový olej
Postup: Houby namočte, zelí nakrouhejte na tenčí proužky. Cibuli nakrájejte na půlměsíčky, mrkev a cuketu na širší kolečka. V pánvičce s vyšším okrajem zahřejte olej a orestujte cibulku. Přidejte zelí, mrkev, houby a cuketu. Zalijte trochou vody a pivem. Přidejte bobkový list, kmín a majoránku. Nechte dusit, dokud zelenina nezměkne. Vajíčka nakrájejte na čtvtky či osminky. Každému strávníkovi dejte na talíř kopeček zelí a obložte vajíčky.
Tip: Komu chybí maso, může ogrilovat párek či klobásu.
26.3.2008 Rubrika: | Komentářů 1 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Obložené zelí
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Zelí povařím na "skus" a pak vodu vyliju. Kvůli nadýmání. Nemám ráda miš-maše. Nebo myš-maše? Když miš-maš, tak jedině za studena. Studený, syrový salát. No a pivo k tomu. Jen vychlazené.