Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Obložené zelí

Obložené zelí

Potřebujete: Půlkilovou hlávku zelí, 2 mrkve, 2 cukety, hrst sušených hub, 1 větší cibuli, čtvrt litru piva, bobkový list, kmín, zelené koření (tymián, majoránku, petrželku, pažitku...), vejce natvrdo, olivový nebo slunečnicový olej

Postup: Houby namočte, zelí nakrouhejte na tenčí proužky. Cibuli nakrájejte na půlměsíčky, mrkev a cuketu na širší kolečka. V pánvičce s vyšším okrajem zahřejte olej a orestujte cibulku. Přidejte zelí, mrkev, houby a cuketu. Zalijte trochou vody a pivem. Přidejte bobkový list, kmín a majoránku. Nechte dusit, dokud zelenina nezměkne. Vajíčka nakrájejte na čtvtky či osminky. Každému strávníkovi dejte na talíř kopeček zelí a obložte vajíčky.

Tip: Komu chybí maso, může ogrilovat párek či klobásu.

Lenka Moučková


26.3.2008   Rubrika:   |   Komentářů 1   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Obložené zelí

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
brigita
brigita - 26.3.2008 13:19

Zelí povařím na "skus" a pak vodu vyliju. Kvůli nadýmání. Nemám ráda miš-maše. Nebo myš-maše? Když miš-maš, tak jedině za studena. Studený, syrový salát. smajlik - 92No a pivo k tomu. Jen vychlazené.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77194.
    Archiv anket.