Chřest s přelivem
Potřebujete (pro dvě osoby): 1 balíček čerstvého chřestu, 2 žloutky, pažitku, smetanu na vaření, sůl, pepř, citron
Postup: Chřest oloupejte (pozor na křehké hlavičky, aby se neulomily), vložte do vroucí osolené vody a povařte asi dvacet minut. Smíchejte žloutky se 130 g smetany na vaření, solí, pepřem a trochou šťávy z citronu. Lehce zahřejte, promíchejte a přidejte pažitku nakrájenou nadrobno, ta dodá omáčce na pikantnosti. Na talíř položte chřest a přelijte omáčkou. Podávejte nejlépe se světlou bagetou.
20.5.2008 Rubrika: | Komentářů 4 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Chřest s přelivem
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Chřest vařit dvacet minut??? To musí být jak bláto...
Chřest mám moc ráda,ale nějak jej neumím uvařit. Ale letos použiji parní hrnëc a věřím, že si konečně pochutnám na vlastnoručně připraveném
Pajik: mně víc chutná černý kořen, je takový....máslovější, ale ten se koupit nedá. Kdybych měla zahradu, napěstuju si ho do alelujá.
Já nevím... chřestu jsem nikdy nepřišla na chuť...:(