Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Chřest s přelivem

Chřest s přelivem

Potřebujete (pro dvě osoby): 1 balíček čerstvého chřestu, 2 žloutky, pažitku, smetanu na vaření, sůl, pepř, citron

Postup: Chřest oloupejte (pozor na křehké hlavičky, aby se neulomily), vložte do vroucí osolené vody a povařte asi dvacet minut. Smíchejte žloutky se 130 g smetany na vaření, solí, pepřem a trochou šťávy z citronu. Lehce zahřejte, promíchejte a přidejte pažitku nakrájenou nadrobno, ta dodá omáčce na pikantnosti. Na talíř položte chřest a přelijte omáčkou. Podávejte nejlépe se světlou bagetou.

 

Lenka Moučková


20.5.2008   Rubrika:   |   Komentářů 4   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Chřest s přelivem

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Alice.
Alice. - 20.5.2008 15:49

Chřest vařit dvacet minut??? To musí být jak bláto...smajlik - 76smajlik - 76

 
babkatapka
babkatapka - 20.5.2008 14:37

Chřest mám moc ráda,ale nějak jej neumím uvařit. Ale letos použiji parní hrnëc a věřím, že si konečně pochutnám na vlastnoručně připravenémsmajlik - 57

 
orinka
orinka - 20.5.2008 9:52

Pajik: mně víc chutná černý kořen, je takový....máslovější, ale ten se koupit nedá. Kdybych měla zahradu, napěstuju si ho do alelujá.

 
Pajik
Pajik - 20.5.2008 9:40

Já nevím... chřestu jsem nikdy nepřišla na chuť...:(

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77194.
    Archiv anket.