Květák ve vinném těstíčku
Potřebujete: 1 velký květák, 150 ml bílého vína, 10 dkg polohrubé mouky, 3 dkg droždí, 2 bílky, sůl, olej na smažení
Postup: Květák rozeberte na růžičky, krátce jej povařte v osolené vodě a nechte okapat. Z bílkú ušlehejte tuhý sníh. Z vína, droždí a mouky umíchejte těstíčko. Osolte a přidejte tuhý sníh. Nechte asi deset minut odstát. Vychladlé kousky květáku obalte v těstíčku a osmažte na oleji. Podávejte s brambory v různých úpravách a tatarskou omáčkou.
Jasmine děkujeme za recept a přejeme dobrou chuť.
6.6.2008 Rubrika: | Komentářů 4 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Květák ve vinném těstíčku
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.hancze: aby se obal hezky nafoukl a byl křehčí, si myslím. Tohle se mi zdá jako náramně dobrý recept, nemusí se to dělat jen s květákem - to těstíčko se dá použít i na jiné věci.
proc drozdi?
to může být dobré
Dnes chci koupit květák na zítřejší oběd, zkusím to!