Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Dušené kedlubny

Dušené kedlubny

Potřebujete: 6 menších kedluben, 250 g anglické slaniny, 2 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžíci sójové omáčky, sůl, pepř, vodu na podlití

Postup: Kedlubny a slaninu nakrájíme na kostičky. V hrnci necháme rozpustit slaninu, přidáme k ní máslo, kedlubny a orestujeme. Poté zasypeme moukou, osmahneme, mírně podlijeme vodou, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Nakonec dochutíme sójovou omáčkou.

Lenka Moučková


3.7.2008   Rubrika:   |   Komentářů 7   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Dušené kedlubny

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
r1911
r1911 - 3.7.2008 18:22

kedlubnové zelí je naplánované na sobotu k obědu, dušené kedlubny jsem ještě nezkoušela

 
orinka
orinka - 3.7.2008 12:53

a ještě se to může vydlabat, něčím naplnit a dát péct!smajlik - 58

 
rozina
rozina - 3.7.2008 11:58

jÁ Z KEDLUBNŮ MŮŽU - KEDLUBNOVÉ ZELÍ, NEBO DUŠENÉ KEDLUBNY PODOBNĚ JAKO DUŠENÁ MRKEV JE TO BAŠTA !!

 
Lhasa
Lhasa - 3.7.2008 10:37

orinka: smajlik - 75 Kedlubnové zelí smajlik - 57smajlik - 47
Když slaninu, tak bez sojovky, a když sojovku, tak žádnou slaninu, bych řekla... smajlik - 55

 
orinka
orinka - 3.7.2008 9:34

jo, a ještě dělávám kedlubnové zelí, to mi Lenka připomněla. Je výborné k pečenému masu.

 
LenkaT
LenkaT - 3.7.2008 9:15

já kedlubny strouhám na hrubo, a pak dělám jako orinka. Moc dobré. Ale s vejcem jsem to ještě nedělala.

 
orinka
orinka - 3.7.2008 8:40

Tu sojovku bych si odpustila, kedlubny mají svou vlastní jemnou chuť. Vlastně bych vynechala i tu anglickousmajlik - 68 - já to zkrátka dělám tak, že nechám zesklovatět cibulku, na to dám krájené kedlubny, osolím, opepřím, zapráším moukou a cvrknu tam trochu vody. Dusím do změknutí, pak se rozhodnu, jestli už je to celé - pak tam dám na závěr sekanou zelenou petrželovou nať. Když hodlám pokračovat, rozbiju do toho 3 celá vajíčka a mám to jako mozeček. Nať se tam hodí taky.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77179.
    Archiv anket.