Dušené kedlubny
Potřebujete: 6 menších kedluben, 250 g anglické slaniny, 2 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžíci sójové omáčky, sůl, pepř, vodu na podlití
Postup: Kedlubny a slaninu nakrájíme na kostičky. V hrnci necháme rozpustit slaninu, přidáme k ní máslo, kedlubny a orestujeme. Poté zasypeme moukou, osmahneme, mírně podlijeme vodou, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Nakonec dochutíme sójovou omáčkou.
3.7.2008 Rubrika: | Komentářů 7 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Dušené kedlubny
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.kedlubnové zelí je naplánované na sobotu k obědu, dušené kedlubny jsem ještě nezkoušela
a ještě se to může vydlabat, něčím naplnit a dát péct!
jÁ Z KEDLUBNŮ MŮŽU - KEDLUBNOVÉ ZELÍ, NEBO DUŠENÉ KEDLUBNY PODOBNĚ JAKO DUŠENÁ MRKEV JE TO BAŠTA !!
orinka: Kedlubnové zelí
Když slaninu, tak bez sojovky, a když sojovku, tak žádnou slaninu, bych řekla...
jo, a ještě dělávám kedlubnové zelí, to mi Lenka připomněla. Je výborné k pečenému masu.
já kedlubny strouhám na hrubo, a pak dělám jako orinka. Moc dobré. Ale s vejcem jsem to ještě nedělala.
Tu sojovku bych si odpustila, kedlubny mají svou vlastní jemnou chuť. Vlastně bych vynechala i tu anglickou - já to zkrátka dělám tak, že nechám zesklovatět cibulku, na to dám krájené kedlubny, osolím, opepřím, zapráším moukou a cvrknu tam trochu vody. Dusím do změknutí, pak se rozhodnu, jestli už je to celé - pak tam dám na závěr sekanou zelenou petrželovou nať. Když hodlám pokračovat, rozbiju do toho 3 celá vajíčka a mám to jako mozeček. Nať se tam hodí taky.