Guláš z patizonu
Potřebujete: menší patizon, houby, cibuli, papriku, majoránku, olej, bramborovou kaši v prášku, zeleninový bujon v prášku
Postup: Patizon rozkrojte, oloupejte a zbavte semen. Nakrájejte na kostičky. Houby nakrájejte na tenké plátky. 2 velké cibule nakrájejte nadrobno a osmahněte dozlatova v menším kastrolku. Přidejte houby, podlijte vodou a nechte chvilku dusit. Pak přidejte patizony, dolijte vodu, přidejte majoránku a zeleninový bujon v prášku. Duste, až je vše měkké. Pak zahustěte sušenou bramborovou kaší, dochuťte.
Tip:
* patizon můžete namíchat s oranžovou dýní
* k cibuli přidejte anglickou slaninu nakrájenou na kostičky
* podávejte s chlebovou bagetou
16.10.2008 Rubrika: | Komentářů 2 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3,1/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Guláš z patizonu
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Patizon mám nejraději smažený, ale jinak jej přidávám do masových směsí, někdy do číny, i do leča, stejně jako cuketu.
Ahoj, patizony mám ráda, určitě tento recept vyzkouším