Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Zeleninový kuskus

Zeleninový kuskus

Potřebujete: 200 g kuskusu, 400 ml zeleninového bujónu, 2 řapíkaté celery, 2 velké mrkve, 2 velké cukety, 2 petržele, 2 velké brambory, stroužek česneku, cibuli, mletý kmín, sladkou papriku, čerstvý zázvor, máslo, olej (nejlépe olivový)

Postup: Cibuli nakrájejte nadrobno. Česnek rozetřete (případně prolisujte). Jemně nastrouhejte 1 kávovou lžičku zázvoru. Řapíkatý celer nakrájejte na půlcentimetrové špalíky, mrkev a petržel na kostičky, cuketu zbavte konců a nakrájejte na půlcentimetrové půlměsíčky. V hrnci rozehřejte olej a cibuli na něm osmažte dozlatova. Pak přidejte dvě kávové lžičky mletého kmínu, lisovaný česnek, 1 kávovou lžičku sladké papriky. Míchejte asi 1 minutu. Poté přidejte řapíkatý celer a kořenovou zeleninu, zalijte zeleninovým bujónem a vařte. Když je kořenová zelenina poloměkká, přidejte cuketu. Osolte, opepřte. Připravte kuskus: do silnostěnné skleněné mísy nebo do hrnce nasypte kuskus a zalijte ho stejným poměrem vroucí vody. Asi po 2-3 minutách přidejte oříšek másla, promíchejte.

Nyní máte dvě možnosti: buď zeleninu přidáte ke kuskusu a promícháte, nebo na talíř budete dávat zvlášť porci kuskusu a porci zeleniny.

Tip:

* Ti, co mají rádi pálivější pokrmy, nechť pokrm dochutí pálivým karí, harissou, papričkou Espelette, atd.

* Ze zázvoru, který vám zbude, připravte horký nápoj: kořen očistěte, nakrájejte na kostičky a zalijte vroucí vodou. Nápoj vás krásně prohřeje.

 

 

Lenka Moučková


4.2.2009   Rubrika:   |   Komentářů 7   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Zeleninový kuskus

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
babkatapka
babkatapka - 4.2.2009 15:42

kuskus mám ráda, dělávám sismajlik - 57 ale s masem je to lepšísmajlik - 26
Přesto dopis ukládám a určitě zkusím, protože mám ráda i celer na všechny způsoby a obyčejný i řapíkatý jsou moc dobrésmajlik - 57

 
sharon
sharon - 4.2.2009 12:58

smajlik - 99...chybí tam masosmajlik - 68, asi bych se osypalasmajlik - 68

 
orinka
orinka - 4.2.2009 9:12

trpajzlik: chutná celerově, ale jemněji, je to takové křehké a dobré.

 
trpajzlik
trpajzlik - 4.2.2009 8:49

Kuskus jsem dělala asi 2x, rodině chutnal. Jak chutná řapíkatý celer? Ten jsem tedy ještě nikdy nevyzkoušela. smajlik - 105
Předpis se mi líbísmajlik - 94

 
sirael
sirael - 4.2.2009 8:38

smajlik - 57já někdy dávám kousky kuřecího, žampiony

 
r1911
r1911 - 4.2.2009 7:39

Já si dávám kuskus v čajovně - slaná verze - smíchat se steril. kukuřicí, hráškem, fazolema, někdo si dává i olivy, přidat kousky balkánského sýra a trochu papriky nebo chilli papričku.

 
orinka
orinka - 4.2.2009 7:25

kuskus je vynikající, určitě to zkuste, je to rychlovka a navíc zdravá.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77195.
    Archiv anket.