Zelný zapečenec
Potřebujete: 1kg hlávku zelí (kapusty či mangoldu), 2 velké cibule, 1 konzervu loupaných krájených rajčat, česnek, sůl, pepř, směs strouhaných sýrů
Postup: Cibuli nahrubo nakrájíme, zelí nakrouháme, česnek nakrájíme na plátky. V hrnci necháme zpěnit cibuli na troše oleje, přidáme rajčata i se šťávou, zelí a plátky česneku. Dochutíme solí a dusíme, až je zelí měkké. Pokud je potřeba, přiléváme vodu. Pak vše zasypeme pořádnou vrstvou směsi strouhaných sýrů a dáme krátce zapéct do trouby či pod gril. Podáváme s vařenými brambory.
"S maminkou si občas uděláme toto zeleninové jídlo," píše čtenářka Irma. "A když máme mlsný jazýček, podstrčíme tam i kus slaniny či uzeného masa." Děkujeme za recept.
27.3.2009 Rubrika: | Komentářů 1 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Zelný zapečenec
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.to nezní špatně