Vinná klobása s kapustou
Potřebujete: 1 hlávku kapusty, vinnou klobásu, 1 kg brambor, mrkev, cibuli, bobkový list, zrnka jalovce, suché bílé víno, sádlo
Postup: Hlávku kapusty rozdělte na jednotlivé listy, hlavní žebroví vyřízněte a listy spařte v osolené vodě. Nechte vychladnout a nakrájejte na nudličky. Cibuli nakrájejte nadrobno, mrkev na tenké hranolky. Na sádle orestujte cibuli, přidejte mrkev, kapustu, bobkový list, pár zrnek jalovce a asi 1/4 l bílého vína. Pomalu duste. Po chvíli přidejte brambory oloupané a nakrájené na kostičky. Kapusta musí být měkká. Vinnou klobásu obalte v trojobalu a smažte. Podávejte teplé.
Tip: místo vinné klobásy můžete použít klasické párky, klobásu či speciální "bílé" párky na grilování připravené na grilu
10.7.2009 Rubrika: | Komentářů 4 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Vinná klobása s kapustou
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.br klobása, kapustička mňam
neobvyklé ale mňamózní.....
Tak u nás by klobása neprošla,ale z kapusty dělám moc dobré karbanátky...
MŃam mňam........klobásku doma máme, kapusta moc nestojí-víkend to jistí