Kořeněná mrkev
Potřebujete: 1 kg mrkve, 20 dkg libovější anglické slaniny (nebo šunky), zakysanou smetanu, skořici, hřebíček, máslo, sůl a pepř
Postup: Mrkev nakrájejte na 0,5-1cm kolečka, slaninu nebo šunku nakrájejte na kostičky. V hrnci orestujte anglickou slaninu, přidejte mrkev, špetku skořice a 1-2 hřebíčky. Podlijte trochou vody. Osolte, opepřete. Duste, až je mrkev měkká, pak přidejte zakysanou smetanu (množství zvolte podle své chuti a aby mrkev byla obalená, nemá ve smetaně "plavat"). Prohřejte. Před podáváním odstraňte hřebíček. Podávejte k masu nebo s pečivem jako lehkou večeři.
Tip: pokrm můžete posypat plátky mandlí nebo piniovými oříšky
16.9.2009 Rubrika: | Komentářů 4 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3,1/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Kořeněná mrkev
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Elen: dík
sharon: taky mě to napadlo
Mamina6: a zasypat sýrem....
Mamina6: vidíš, jak jsi vymyslela nový recept
Vypadá to zajímavě, ale já bych raději tu mrkev nechala celou, zabalila jí do té angliny, dala na pekáč, zalila smetanou a dala zapéct....mno, k tomu aj brambory do toho na kolečka...to by byla bašta