Tomatová domácí omáčka
Potřebujete:
na omáčku: 0,5 kg rajčat, 1 větší červenou cibuli, lístky bazalky, 1-2 stroužky česneku, sůl, pepř, majoránku, olej
na zeleninu: 1 lilek, 1 cuketu, olivový olej, grilovací či provensálské koření, sůl
Postup: Cibuli nakrájejte nadrobno. Orestujte na oleji, přidejte rozetřený česnek, rajčata nakrájená na kolečka spolu s majoránkou, solí a pepřem. Bazalku omyjte a nakrájejte nadrobno (případně použijte mraženou), přidejte ji v polovině doby dušení. Až je vše měkké, omáčku rozmixujte.
Lilek nakrájejte na kolečka, cuketu podélně. Kolečka lilku z obou stran potřete solí a necháte asi půl hodiny pustit vodu. Opláchnete vodou, osušíte. V oleji rozmícháte koření a směsí potřete. Necháte chvilku odpočinout. Pak zeleninu opečete na pánvičce nebo grilujete.
Podávejte s vařeným bramborem nebo pečivem.
15.9.2009 Rubrika: | Komentářů 0 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5