Provensálská miska
Potřebujete: do větší zapékací misky: 7 zralých rajčat, 2-3 lilky, 2-3 cukety, provensálské koření, česnek, olej, sůl, pepř, šunku (debrecínku, kladenskou)
Postup: Zapékací misku vytřete česnekem. Zeleninu nakrájejte na plátky. Lilek a cuketu orestujte na pánvičce. Pak střídavě, jako šupiny na rybě, zeleninu vyskládejte do zapékací misky. Průběžně dochucujte solí, pepřem a provensálským kořením. Pokapejte olivovým olejem. Dejte péct asi na 50 minut při 150 °C. Podávejte se šunkou od kosti nebo debrecínkou či kladenskou pečení. Pokud dáváte přednost bezmasé variantě, podávejte s tofu nebo s vařeným bramborem.
1.10.2009 Rubrika: | Komentářů 2 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Provensálská miska
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Takový mňamky miluju. Ale tomu svýmu chlapovi bych musela vyházet rajčata, lilek a cuketu a nahradit to těstovinami s buřtem
,výborný recept,líbí se mi,hned ho dám dceři,jak se vrátí z dovolené.Má taková jídla v oblibě.