Zeleninové řízečky
Potřebujete: 150 g květáku, 150 g kapusty, 100 g mrkve, 50 g celeru, 2 vejce, mletý pepř, sůl, 2 lžíce sekané zelené petrželky, 20 g hladké mouky, strouhanku, olej
Postup: Zeleninu krátce povaříme v mírně osolené vodě, necháme okapat a umeleme na strojku. Přidáme petrželku, pepř, vejce, mouku, osolíme a dohustíme strouhankou. Tvoříme malé řízečky a smažíme je na rozpáleném oleji dozlatova. Jako příloha je dobrá bramborová kaše.
5.3.2010 Rubrika: | Komentářů 27 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Zeleninové řízečky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.trpajzlik: Smažené kedlubny děláváme často, napřed se chvilku povaří a potom je obalíme ve troj obalu.
Zeleninové řízečky dělám často a moc nám chutnají
anitech: smažená kedlubna? To jsem ještě nejedla - celer je výborný
babkatapka: a ten celer trochu povaříš, nebo přímo smažíš? a v trojobalu nebo jen lehce v mouce s kořením? chci to zkusit - díky
Doudice: To jsem nepochopila. Co z toho se neslučuje s kojením? Kromě toho, že tam chybí maso nebo aspoň anglická na ovoňání?
možná by to taky dobře pojily předem namočené ovesné vločky...
Ježiš a už mám zase hlad. Já vím, že sem na ty recepty nemám lézt.
já smažím taky všechnu zeleninu, ale nejraději samotné celerové řízečky, to je mňamka
anitech: já ho mám taky ráda. mám ho ráda i syrový nastrouhaný v česnekové pomazánce i s mrkví. mňám
anitech: Kawa: a co maso?já zvedám ruku za steak
Kawa: ale smažený celer s tatarkou je bájo. A zrovna tak smažená kedlubna. AAAch
blinkám, když vidím celer... Jinak dobre...
Dělám běžně karbanátky z řezané kapusty,rozmrazím,nevařím předem! přidám k tomu strouhanou mrkev,brambory,nastrouhám tam česnek,cibuli,dám koření na mletá masa,sůl,dvě vajíčka syrová,strouhanku dle potřeby.Všechno se řádně prohněte,smažím na oleji,k tomu brkaši a hodně tatrky,nebo kečupu...Ať toho je sebevíc,tak je snědeno bleskově vše...
Doudice. já jsem také kojila. Jak koukám asi měla na mě přijít socialka. jedla jsem vše, nic jsem nepřehánšla. Jen jsem se bála nacpat jahodama, že se může mimi osypat vyrážkou. Zelenina je tepelně upravená.
Přidala bych si žampiony, cibuli a česnek.
Recept se mi líbí.
Možná by se mohl přidat pro změnu i strouhaný sýr, ten by to možná držel i lépe pohromady.
Pampeliška: ale to ne odér jako z květáku, ale takovej jakejsi chemickej ted v zimě cítím
Orinka manka: Tím, že se květák a brokolice chviličku povaří, tak ten nepříjemnej odér zmizí, ale někomu to nevadí. Vařím fakt jen chvilinku, tak 3 minutky.
orinka: já květák na placičky vlastně taky nevařím. mňám, dostala jsem na to úplně chut, ale na květák až v létě, teď v zimě mi čímsi smrdí
Pampeliška: brokolici ani vařit nemusíš, stačí syrovou postrouhat najemno. Však bramborák se dělá taky ze syrových brambor. A stejně tak i s květákem.
Pampeliška: tak ty bych taky mohla
Já miluju brokolicový placičky, mírně uvařenou brokolici na jemno nakrájím, sůl, pepř, muškátový oříšek, vejce a strouhanka, (žádná mouka),
ráda přidávám ještě nastrouhaný sýr, je v tom moc dobrá Niva.