Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Zeleninové řízečky

Zeleninové řízečky

Potřebujete: 150 g květáku, 150 g kapusty, 100 g mrkve, 50 g celeru, 2 vejce, mletý pepř, sůl, 2 lžíce sekané zelené petrželky, 20 g hladké mouky, strouhanku, olej

Postup: Zeleninu krátce povaříme v mírně osolené vodě, necháme okapat a umeleme na strojku. Přidáme petrželku, pepř, vejce, mouku, osolíme a dohustíme strouhankou. Tvoříme malé řízečky a smažíme je na rozpáleném oleji dozlatova. Jako příloha je dobrá bramborová kaše.

Lenka Moučková


5.3.2010   Rubrika:   |   Komentářů 27   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Zeleninové řízečky

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-28
georgie
georgie - 6.1.2011 8:49

trpajzlik: Smažené kedlubny děláváme často, napřed se chvilku povaří a potom je obalíme ve troj obalu.smajlik - 46

 
georgie
georgie - 6.1.2011 8:47

Zeleninové řízečky dělám často a moc nám chutnají

 
trpajzlik
trpajzlik - 7.3.2010 20:02

anitech: smažená kedlubna? To jsem ještě nejedla - celer je výbornýsmajlik - 47

 
martuš
martuš - 7.3.2010 17:21

babkatapka: a ten celer trochu povaříš, nebo přímo smažíš? a v trojobalu nebo jen lehce v mouce s kořením? chci to zkusit - díkysmajlik - 26smajlik - 31

 
sarobrouk
sarobrouk - 6.3.2010 21:55

Doudice: To jsem nepochopila. Co z toho se neslučuje s kojením? Kromě toho, že tam chybí maso nebo aspoň anglická na ovoňání? smajlik - 105

 
orinka
orinka - 5.3.2010 15:02

možná by to taky dobře pojily předem namočené ovesné vločky...

 
Sofffie
Sofffie - 5.3.2010 15:01

Ježiš a už mám zase hlad. Já vím, že sem na ty recepty nemám lézt. smajlik - 36

 
babkatapka
babkatapka - 5.3.2010 13:53

já smažím taky všechnu zeleninu, ale nejraději samotné celerové řízečky, to je mňamkasmajlik - 57

 
manka
manka - 5.3.2010 13:43

anitech: já ho mám taky ráda. mám ho ráda i syrový nastrouhaný v česnekové pomazánce i s mrkví. mňám

 
evropka
evropka - 5.3.2010 13:42

anitech: Kawa: a co maso?smajlik - 72já zvedám ruku za steaksmajlik - 81

 
anitech
anitech - 5.3.2010 13:24

Kawa: ale smažený celer s tatarkou je bájo. A zrovna tak smažená kedlubna. AAAchsmajlik - 68

 
Kawa
Kawa - 5.3.2010 12:30

blinkám, když vidím celer...smajlik - 70 Jinak dobre...smajlik - 47

 
Almega
Almega - 5.3.2010 11:14

Dělám běžně karbanátky z řezané kapusty,rozmrazím,nevařím předem! přidám k tomu strouhanou mrkev,brambory,nastrouhám tam česnek,cibuli,dám koření na mletá masa,sůl,dvě vajíčka syrová,strouhanku dle potřeby.Všechno se řádně prohněte,smažím na oleji,k tomu brkaši a hodně tatrky,nebo kečupu...Ať toho je sebevíc,tak je snědeno bleskově vše...

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 5.3.2010 10:46

Doudice. já jsem také kojila. Jak koukám asi měla na mě přijít socialka. jedla jsem vše, nic jsem nepřehánšla. Jen jsem se bála nacpat jahodama, že se může mimi osypat vyrážkou. Zelenina je tepelně upravená.
Přidala bych si žampiony, cibuli a česnek.
Recept se mi líbí. smajlik - 5
Možná by se mohl přidat pro změnu i strouhaný sýr, ten by to možná držel i lépe pohromady.

 
manka
manka - 5.3.2010 10:42

Pampeliška: ale to ne odér jako z květáku, ale takovej jakejsi chemickej ted v zimě cítím

 
Pampeliška
Pampeliška - 5.3.2010 10:35

Orinka manka: Tím, že se květák a brokolice chviličku povaří, tak ten nepříjemnej odér zmizí, ale někomu to nevadí. Vařím fakt jen chvilinku, tak 3 minutky.

 
manka
manka - 5.3.2010 10:32

orinka: já květák na placičky vlastně taky nevařím. mňám, dostala jsem na to úplně chut, ale na květák až v létě, teď v zimě mi čímsi smrdí

 
orinka
orinka - 5.3.2010 10:12

Pampeliška: brokolici ani vařit nemusíš, stačí syrovou postrouhat najemno. Však bramborák se dělá taky ze syrových brambor. A stejně tak i s květákem.

 
manka
manka - 5.3.2010 9:37

Pampeliška: tak ty bych taky mohla

 
Pampeliška
Pampeliška - 5.3.2010 9:25

Já miluju brokolicový placičky, mírně uvařenou brokolici na jemno nakrájím, sůl, pepř, muškátový oříšek, vejce a strouhanka, (žádná mouka),
ráda přidávám ještě nastrouhaný sýr, je v tom moc dobrá Niva.

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-28
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77178.
    Archiv anket.