Květákový krém
Potřebujete: 1 květák, 1 - 2 brambory, kelímek smetany na vaření light, 2 trojúhelníčky taveného sýra, sůl, pepř, stébla pažitky
Postup: Květák rozebereme na růžičky a chvíli namočíme ve studené vodě, slijeme. Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, v hrnci propláchneme a zbavíme přebytečného škrobu. Přidáme květák, zalijeme, osolíme a přivedeme k varu. Až je zelenina měkká, rozmixujeme ji ponormým mixérem, přidáme smetanu a tavený sýr, krátce povaříme, dochutíme. Na talíři ozdobíme polévku několika stébly pažitky - třeba prvním písmenem jména toho kterého strávníka.
20.5.2010 Rubrika: | Komentářů 27 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Květákový krém
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.moooc dobré, ale pořád je květák ze supermarketu ještě hořký, počkám si na naše květáčky z českých polí
PEGG: vyčur....
Sofffie: ten pytlík ale strašně smrděl
sharon - 20.5.2010 10:32 - tys byla dobrák sestřička
majucha: mně chutnalo i to růžový z malýho igelitovýho pytlíku
Stejně nejlepší mlíko bylo v lahvích s tím alobalovým víčkem
matysek: brrrrrrrrrrr
...pro prase...
talenka: škraloup miluju a z čerstvého mléka je nej... jako malá jsem ho vždycky zdlábla celé rodině táta nosil mléko přímo z kravína, to byla lahoda....
a taky jsme jako malý děcka s bráchou chodili k babičce pro kozí mléko, mělo být teda pro prace, ale my jsme ho cestou půlku vypili
a stejně holky,polífkou alespoň chvilku rodině zavřete ústa a moc to nestojí
sharon: já trochu omdlela....
tak já taky nemixuji a nedávám ani smetanu, jen nakonec bez vaření rozmíchám v trošce mléka nebo smetaně žloutek. Ono to potom krásně zkrémovatí a muškátový květ to je pro mě základ chuti.
PEGG: škraloup nenávidím, ale neomdlela jsem....já zase u stařenky milovala ledvinky z králíka...pečenýho, smaženýho, jakýhokoli a jelikož byli jen dvě, tak své mladší ségře jsem nakecala že přes to ten králík čůrá...ona je nejedla a já měla obě...
Jako malá jsem škraloupy nesnášela, vždycky byly ve školce v hrníčku s teplým mlíkem (vadilo mi tedy i to teplý mlíko, chtěla jsem vždycky studený) a zvedal se mi z nich žaludek. Tedy všem se zvedal, při svačině to vždycky vypadalo jako v zoologický. Ale od tý doby jsem ho neměla, a třeba moje babička škraloupy milovala, třeba by mi dneska taky chutnal, kdoví?
talenka - 20.5.2010 9:24 - já ti rozumím, u nás mlékomat není,ale živě si vzpomínám na své dětství,kdy měla babička krávu a já chodila s hrnečkem přímo do chléva a pila ještě teplé a ty škaloupy, když se svařilo o ty jsme se my děti praly.
Omlouvám se všem,co právě omdlely
Elen: škraloup z mléka a "rozlítaný" vejce je ale 100a 1 .....ten první taky nepozřu.....
a taky by mi tam chutnal rohlík na kostičky opečený na másle....., tak dělám krémovou polévku ze včech druhů zeleniny (koupím mrazený pytlík)+ kousek libečku, trošku máslové jíšky, rozmixovat, dochutit + ten rohlík na kostičky.....
Haninka: to mi nevadí.....
talenka: taky škraloup nemusím
evropka: ne