Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Květákový krém

Květákový krém

Potřebujete: 1 květák, 1 - 2 brambory, kelímek smetany na vaření light, 2 trojúhelníčky taveného sýra, sůl, pepř, stébla pažitky

Postup: Květák rozebereme na růžičky a chvíli namočíme ve studené vodě, slijeme. Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, v hrnci propláchneme a zbavíme přebytečného škrobu. Přidáme květák, zalijeme, osolíme a přivedeme k varu. Až je zelenina měkká, rozmixujeme ji ponormým mixérem, přidáme smetanu a tavený sýr, krátce povaříme, dochutíme. Na talíři ozdobíme polévku několika stébly pažitky - třeba prvním písmenem jména toho kterého strávníka.

Lenka Moučková


20.5.2010   Rubrika:   |   Komentářů 27   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Květákový krém

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-27
babkatapka
babkatapka - 20.5.2010 15:24

moooc dobré, ale pořád je květák ze supermarketu ještě hořký, počkám si na naše květáčky z českých polísmajlik - 26

 
sharon
sharon - 20.5.2010 13:27

PEGG: vyčur....smajlik - 34

 
evropka
evropka - 20.5.2010 12:59

Sofffie: ten pytlík ale strašně smrdělsmajlik - 70

 
PEGG
PEGG - 20.5.2010 12:40

sharon - 20.5.2010 10:32 - smajlik - 34smajlik - 34smajlik - 34 tys byla dobrák sestřička

 
Sofffie
Sofffie - 20.5.2010 12:25

majucha: mně chutnalo i to růžový z malýho igelitovýho pytlíku smajlik - 60

 
štoudev
štoudev - 20.5.2010 12:10

Stejně nejlepší mlíko bylo v lahvích s tím alobalovým víčkem smajlik - 60

 
sharon
sharon - 20.5.2010 11:21

matysek: brrrrrrrrrrrsmajlik - 66smajlik - 66smajlik - 66

 
matysek
matysek - 20.5.2010 11:08

...pro prase...

 
matysek
matysek - 20.5.2010 11:07

talenka: škraloup milujusmajlik - 57 a z čerstvého mléka je nej... jako malá jsem ho vždycky zdlábla celé rodině smajlik - 68 táta nosil mléko přímo z kravína, to byla lahoda....

a taky jsme jako malý děcka s bráchou chodili k babičce pro kozí mléko, mělo být teda pro prace, ale my jsme ho cestou půlku vypili smajlik - 57

 
evropka
evropka - 20.5.2010 11:06

a stejně holky,polífkou alespoň chvilku rodině zavřete ústa a moc to nestojísmajlik - 16

 
evropka
evropka - 20.5.2010 11:02

sharon: já trochu omdlela....smajlik - 105

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 20.5.2010 10:41

tak já taky nemixuji a nedávám ani smetanu, jen nakonec bez vaření rozmíchám v trošce mléka nebo smetaně žloutek. Ono to potom krásně zkrémovatí a muškátový květ to je pro mě základ chuti.

 
sharon
sharon - 20.5.2010 10:32

PEGG: škraloup nenávidím, ale neomdlela jsem....já zase u stařenky milovala ledvinky z králíka...pečenýho, smaženýho, jakýhokoli a jelikož byli jen dvě, tak své mladší ségře jsem nakecala že přes to ten králík čůrá...ona je nejedla a já měla obě...smajlik - 34smajlik - 34smajlik - 34

 
štoudev
štoudev - 20.5.2010 10:09

Jako malá jsem škraloupy nesnášela, vždycky byly ve školce v hrníčku s teplým mlíkem (vadilo mi tedy i to teplý mlíko, chtěla jsem vždycky studený) a zvedal se mi z nich žaludek. Tedy všem se zvedal, při svačině to vždycky vypadalo jako v zoologickýsmajlik - 34. Ale od tý doby jsem ho neměla, a třeba moje babička škraloupy milovala, třeba by mi dneska taky chutnal, kdoví?smajlik - 68

 
PEGG
PEGG - 20.5.2010 10:03

talenka - 20.5.2010 9:24 - smajlik - 47 já ti rozumím, u nás mlékomat není,ale živě si vzpomínám na své dětství,kdy měla babička krávu a já chodila s hrnečkem přímo do chléva a pila ještě teplé a ty škaloupy, když se svařilosmajlik - 57 o ty jsme se my děti praly.
Omlouvám se všem,co právě omdlelysmajlik - 68

 
sharon
sharon - 20.5.2010 10:02

Elen: škraloup z mléka a "rozlítaný" vejce je ale 100a 1 .....smajlik - 26ten první taky nepozřu.....

 
sharon
sharon - 20.5.2010 10:01

a taky by mi tam chutnal rohlík na kostičky opečený na másle.....smajlik - 57, tak dělám krémovou polévku ze včech druhů zeleniny (koupím mrazený pytlík)+ kousek libečku, trošku máslové jíšky, rozmixovat, dochutit + ten rohlík na kostičky.....smajlik - 57

 
sharon
sharon - 20.5.2010 9:59

Haninka: to mi nevadí.....

 
Elen
Elen - 20.5.2010 9:44

talenka: taky škraloup nemusímsmajlik - 63

 
talenka
talenka - 20.5.2010 9:37

evropka: ne smajlik - 27

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-27
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77179.
    Archiv anket.