Sladká mrkev
Potřebujete: 1 kg mrkve, zakysanou smetanu, kukuřičný škrob, máslo, tekutý med, zeleninový vývar, sůl
Postup: Mrkev nakrájíme na kolečka. Na pánvičce rozehřejeme oříšek másla, přidáme mrkev a 1 polévkovou lžíci medu. Necháme rozpustit a mrkev v medu "obalíme". Přilijeme asi 150 ml zeleninového vývaru a podusíme asi 20 minut. V případě potřeby přidáme další zeleninový vývar nebo vodu. 1 čajovou lžičku kukuřičného škrobu rozpustíme v menším množství vody, dobře rozmícháme. Pak přidáme 4 polévkové lžíce zakysané smetany a vše přidáme k medové mrkvi. Zamícháme a necháme prohřát. Dochutíme špetkou soli. Podáváme k šunce od kosti, grilované šunce, plátku libového masa...
13.7.2010 Rubrika: | Komentářů 4 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Sladká mrkev
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.sharon: tož taky se trošku divím, k masu bych si dala radši nějakou pikanterii á la jablečný křen a tak...
já zase nevím, nevím, sladká mrkev,sladký med........sladký život......Dolce vita ???
to muze být dobré, jen si musím koupit med - ten já ráda i na chleba s máslem a práve dosel. Snad nebude vadit, kdyz tu mrkev nastrouhám nahrubo nebo na tenké plátky jako okurku - já kolecka nerada
Díky za inspiraci, zrovna mi v lednici zůszává "schnout" pár mrkviček a tohle si dám :-)