Zapečené lečo
Potřebujete: 600 g sterilovaného leča, 250 g oloupané klobásy, 800 g brambor uvařených ve slupce, 60 g másla, 2 vejce, 200 ml kysané smetany, 300 g tvrdého sýra, 300 ml mléka, 40 g hladké mouky
Postup: Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Z mléka, másla, hladké mouky a soli připravíme bešamelovou omáčku a necháme ji vychladnout. Pak do ní přidáme vejce, nakrájené brambory a promícháme. Do máslem vymazané zapékací misky rozložíme na dno polovinu brambor, vrstvu leča, nakrájenou klobásu a vše přikryjeme druhou polovinou brambor. Zalijeme kysanou smetanou, poklademe máslem a posypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme ve vyhřáté troubě.
21.7.2010 Rubrika: | Komentářů 49 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Zapečené lečo
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Kadla:
evropka: A když nemáš kečup, vraž do toho hořcici
holky,hlavně to nezapoměťe "krapet""vosolit","tajglecn"frknout trochu"sole",a hlavně"stručně"a "jasně",to jsou totiž zásady vaření!!!jo a "důležitý"zalejt kečupem jooo
Kadla: Páv s mákem?
Elen: Pravda, s pistáciovou by to možná bylo podle Feng-Shui
Kadla: já bych ty výpečky servírovala s pistáciovou...
nebo radši ananasovou?
Jarča*: Jo
Kadla: takže až uvidíme ještě větší myšmaš než je tohle, máme být ve střehu
manka: Neboj, v dohledné době dvou měsíců bude v receptech...
Kadla: jo
manka: Žejo
Kadla: seš fakt teda pěkně hnusná
manka: Možná ho někdy napíšu šéfredaktorce a ona ho dá semka do receptů, aniž byste věděli, že to je to ono.. A budu se smát nad reakcemi v diskusi..
Kadla: a to vaše jídlo se teda dneska nedopátráme?
manka: Vážně jsem myslela jen tu zapékanou zmrzku...
Kadla: já jsem jedla i smaženou a taky dobrý.
a ty výpečky to myslíš fakt? to je jak vanilková zmrzka politá balzamikovým octem
Mimochodem, když jsem u té zmrzliny, tak mi hrozně moc chutnala zmrzlina zapékaná v troubě. To nekecám, to se fakt dělá (a je to dobré).
Elen: Vepřové výpečky na vanilkové zmrzlině.
Kadla: rýžový nákyp s biftekem?
Elen: Dušená mrkev s houskovým knedlíkem a krevetami?