Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Zapečené lečo

Zapečené lečo

Potřebujete: 600 g sterilovaného leča, 250 g oloupané klobásy, 800 g brambor uvařených ve slupce, 60 g másla, 2 vejce, 200 ml kysané smetany, 300 g tvrdého sýra, 300 ml mléka, 40 g hladké mouky

Postup: Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Z mléka, másla, hladké mouky a soli připravíme bešamelovou omáčku a necháme ji vychladnout. Pak do ní přidáme vejce, nakrájené brambory a promícháme. Do máslem vymazané zapékací misky rozložíme na dno polovinu brambor, vrstvu leča, nakrájenou klobásu a vše přikryjeme druhou polovinou brambor. Zalijeme kysanou smetanou, poklademe máslem a posypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme ve vyhřáté troubě. 

Lenka Moučková


21.7.2010   Rubrika:   |   Komentářů 49   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Zapečené lečo

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-50
evropka
evropka - 21.7.2010 16:15

Kadla: smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68

 
Kadla
Kadla - 21.7.2010 15:30

evropka: A když nemáš kečup, vraž do toho hořcici smajlik - 34

 
evropka
evropka - 21.7.2010 15:29

holky,hlavně to nezapoměťe "krapet""vosolit","tajglecn"frknout trochu"sole",a hlavně"stručně"a "jasně",to jsou totiž zásady vaření!!!jo a "důležitý"zalejt kečupem jooosmajlik - 5smajlik - 5smajlik - 5smajlik - 5

 
orinka
orinka - 21.7.2010 13:48

Kadla: Páv s mákem?smajlik - 42smajlik - 68

 
Kadla
Kadla - 21.7.2010 13:08

Elen: Pravda, s pistáciovou by to možná bylo podle Feng-Shui smajlik - 34

 
Elen
Elen - 21.7.2010 13:01

Kadla: já bych ty výpečky servírovala s pistáciovousmajlik - 42...

nebo radši ananasovou?smajlik - 42

 
Kadla
Kadla - 21.7.2010 12:56

Jarča*: Jo smajlik - 34

 
Jarča*
Jarča* - 21.7.2010 12:23

Kadla: takže až uvidíme ještě větší myšmaš než je tohle, máme být ve střehusmajlik - 68

 
Kadla
Kadla - 21.7.2010 12:10

manka: Neboj, v dohledné době dvou měsíců bude v receptech...

 
manka
manka - 21.7.2010 12:09

Kadla: jo

 
Kadla
Kadla - 21.7.2010 12:08

manka: Žejo smajlik - 34

 
manka
manka - 21.7.2010 12:07

Kadla: seš fakt teda pěkně hnusnásmajlik - 34smajlik - 34smajlik - 34smajlik - 68

 
Kadla
Kadla - 21.7.2010 12:06

manka: Možná ho někdy napíšu šéfredaktorce a ona ho dá semka do receptů, aniž byste věděli, že to je to ono.. A budu se smát nad reakcemi v diskusi.. smajlik - 16

 
manka
manka - 21.7.2010 12:05

Kadla: a to vaše jídlo se teda dneska nedopátráme?

 
Kadla
Kadla - 21.7.2010 12:04

manka: smajlik - 34smajlik - 34smajlik - 34 Vážně jsem myslela jen tu zapékanou zmrzku...

 
manka
manka - 21.7.2010 12:03

Kadla: já jsem jedla i smaženou a taky dobrý.

a ty výpečky to myslíš fakt? to je jak vanilková zmrzka politá balzamikovým octem

 
Kadla
Kadla - 21.7.2010 12:01

Mimochodem, když jsem u té zmrzliny, tak mi hrozně moc chutnala zmrzlina zapékaná v troubě. To nekecám, to se fakt dělá (a je to dobré).

 
Kadla
Kadla - 21.7.2010 11:59

Elen: Vepřové výpečky na vanilkové zmrzlině.

 
Elen
Elen - 21.7.2010 11:55

Kadla: rýžový nákyp s biftekem?

 
Kadla
Kadla - 21.7.2010 11:45

Elen: Dušená mrkev s houskovým knedlíkem a krevetami?

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-50
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77194.
    Archiv anket.