Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Červené zelí

Červené zelí

Potřebujete: hlávku červeného zelí, 20 dkg anglické slaniny v celku, červené víno, zeleninový bujon, cibuli, bobkový list, kuličky pepře, sůl

Postup: U zelí odstraníme svrchní listy a hlávku nakrouháme nadrobno. Anglickou slaninu nakrájíme na kostky, vložíme do litinového hrnce a necháme pustit tuk. Pak přidáme zelí, asi 150 ml červeného vína, půl litru zeleninového bujonu, cibuli rozkrojenou na půlky, bobkový list, kuličky pepře. Mírně osolíme. Dusíme doměkka. Podáváme s uzeným masem nebo pikantními grilovanými párky.

Lenka Moučková


3.9.2010   Rubrika:   |   Komentářů 10   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,8/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Červené zelí

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
denda04
denda04 - 5.9.2010 15:21

Kozoroh18: smajlik - 47 taky taksmajlik - 58

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 4.9.2010 20:10

Já dávám do zelí jablka. Zeleninový bujon, to slyším poprvé. Cibuli dělám na špeku.

 
Evuše
Evuše - 4.9.2010 15:49

TULI: Červené zelí dělám povětšinou sterilované a to z Lídlu považuji za nejlepší ze všech. Nejen, že je napěchovaná sklenice dvojnásobně než od jiné značky, ale navíc se zelím není nutno dělat vůbec nic, je na můj vkus tak akorát :-). Doporučuji za studena i tepla. Mńamky.

 
babkatapka
babkatapka - 3.9.2010 15:16

kupuji nakládané sterilované a je moc dobré i jako salátsmajlik - 47 studené.

 
TULI
TULI - 3.9.2010 11:03

- to neznam , ale vyzkousim - v LIDLU prodavaji sterilovane .. pujde to ? myslim, ze jsem tu jeste cervene zeli nevidela... hlavkove !!! smajlik - 26

 
Sofffie
Sofffie - 3.9.2010 10:14

Já bych červené zelí mohla třikrát denně a tohle vypadá strašně zajímavě. A už mám sakra zase hlad. Já vím, že sem nemám lézt. smajlik - 36

 
Jarča*
Jarča* - 3.9.2010 8:33

Asi to bude dobré. Už kdysi říkala známá, že dává do zelí zeleninový bujon. A s anglickou se nikdy nic nezkazísmajlik - 68

 
evropka
evropka - 3.9.2010 8:17

já si to moc neumím představitsmajlik - 26

 
Linda
Linda - 3.9.2010 8:05

U nás se prodává fantastické cervené nakládané, to stací jenom vyklopit do hrnce a ohrát smajlik - 57. Zato bílé sterilizované dánové jeste neobjevilismajlik - 48. Tohle bych mohla nekdy vyzkouset, vypadá zajímave.

 
1567
1567 - 3.9.2010 6:59

Já ho dusím na cibulce, osolím, kmín, cukr a ocet

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77050.
    Archiv anket.