Červené zelí
Potřebujete: hlávku červeného zelí, 20 dkg anglické slaniny v celku, červené víno, zeleninový bujon, cibuli, bobkový list, kuličky pepře, sůl
Postup: U zelí odstraníme svrchní listy a hlávku nakrouháme nadrobno. Anglickou slaninu nakrájíme na kostky, vložíme do litinového hrnce a necháme pustit tuk. Pak přidáme zelí, asi 150 ml červeného vína, půl litru zeleninového bujonu, cibuli rozkrojenou na půlky, bobkový list, kuličky pepře. Mírně osolíme. Dusíme doměkka. Podáváme s uzeným masem nebo pikantními grilovanými párky.
3.9.2010 Rubrika: | Komentářů 10 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Červené zelí
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Kozoroh18: taky tak
Já dávám do zelí jablka. Zeleninový bujon, to slyším poprvé. Cibuli dělám na špeku.
TULI: Červené zelí dělám povětšinou sterilované a to z Lídlu považuji za nejlepší ze všech. Nejen, že je napěchovaná sklenice dvojnásobně než od jiné značky, ale navíc se zelím není nutno dělat vůbec nic, je na můj vkus tak akorát :-). Doporučuji za studena i tepla. Mńamky.
kupuji nakládané sterilované a je moc dobré i jako salát studené.
- to neznam , ale vyzkousim - v LIDLU prodavaji sterilovane .. pujde to ? myslim, ze jsem tu jeste cervene zeli nevidela... hlavkove !!!
Já bych červené zelí mohla třikrát denně a tohle vypadá strašně zajímavě. A už mám sakra zase hlad. Já vím, že sem nemám lézt.
Asi to bude dobré. Už kdysi říkala známá, že dává do zelí zeleninový bujon. A s anglickou se nikdy nic nezkazí
já si to moc neumím představit
U nás se prodává fantastické cervené nakládané, to stací jenom vyklopit do hrnce a ohrát . Zato bílé sterilizované dánové jeste neobjevili. Tohle bych mohla nekdy vyzkouset, vypadá zajímave.
Já ho dusím na cibulce, osolím, kmín, cukr a ocet