Zapékaná brokolice
Potřebujete: Brokolici, bešamel, parmazán
Postup: Brokolici uvaříme v osolené vodě doměkka, dáme do zapékací misky, polijeme bešamelem a hojně posypeme parmazánem. Pečeme do růžova. Místo brokolice může být i květák.
Za recept děkujeme čtenářce TULI.
4.10.2010 Rubrika: | Komentářů 20 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Zapékaná brokolice
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.evropka: dietní nééééééé, ale dobrýýýýý.....
orinka: jasně, taky jsem se to učila. jednou jsem měla v hrnci hmotu,která nešla ani vyklopit.
manka: možná ani to ne - když je to strašně husté, přidá se kousek másla a zřidne to, opačně opatrně přisypat mouku, mléko pak po trochách a furt míchat, to se povede vždycky. Ledaže by se to připálilo, s tím se už dělat nic nedá....vlastně dá! V samotném začátku okamžitě přehodit nepřipálenou část do jiné nádoby.
sharon: ta šlehačka bude dietní...viď drahouškuale dobrej nápad
matysek: nic na tom není, jen to vyzkoušet. a když se to nepovede, půjde prostě troška másla a mouky do .............. a muškátový oříšek nebo květ se normálka prodává.
Brokolici nejím,ale manžel a dcera to milujou.....Já si dám raději utopence....
Brokolici na zapékání nemusíte vůbec předem vařit, zapeče se taky dobře :-)
orinka: nojo, to se pozná kuchařka, já jsem začátečník
bešamel vylepším šlehačkou, novým kořením a bobkovým listem.....
brokolici mám ráda na všechny způsoby.....jen jí nevařím ve vodě, ale na pařáku co je na knedlíky....
TULI: ha! nečetla jsem všecko pořádě a vidím, že bešamel umím docela dobře
matysek: šmarjá, dyť je to jednoduchý jak facka. V kastrolku rozpustíš máslo a dáš tam tak 2 lžíce hladké mouky. Mícháš. Až uznáš za vhodné a je to zlatavé, přileješ studené mléko, zvolna. Furt míchat. Přiléváš tolik, aby to neteklo a byla hustá kaše. Odstavíš, přisolíš a můžeš použít. Fajnšmekři tam ještě přidají žloutky a strouhnou muškátový ořech. Nic to není! Prostě rozředěná jíška.
matysek: a nebo na kvetak .....
TULI: já ani nevím, jestli se to tady dá koupit ale to by nemuselo být těžký Brokolici totiž miluju, takže určitě zkusím...
matysek: ja ho kupuju ....
- ale das maslo .... zaprasis moukou . neco jak nase jiska ... pak prilevas mleko .... az jak to chces huste .... pridas sul a strouhany musk. orisek ....
ja davam i bily pepr !
já neumím bešamel
Gabbi + Peta: ale v te troube je to tak 5. minut ... ale muzes - jak chces
evropka: OOOOO - GRAZIE !!!!
já ji zalívám i takovým trošku hustším palačinkovým těstem, vlastně nejen brokošku, ale i jinou zeleninu. Mám tyhle zapíkánky moc ráda
Gabbi + Peta: jj,ale to Tulina jistě odhadne,recept je fajn
Ja bych teda tu brokolici nevarila do mekka. Tak do polotvrda, protoze ona se v te troube jeste rozpece a pak je z toho takova kejda:)