Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Zapékaná brokolice

Zapékaná brokolice

Potřebujete: Brokolici, bešamel, parmazán

Postup: Brokolici uvaříme v osolené vodě doměkka, dáme do zapékací misky, polijeme bešamelem a hojně posypeme parmazánem. Pečeme do růžova. Místo brokolice může být i květák.

Za recept děkujeme čtenářce TULI.

 

 zapékaná brokolice

Lenka Moučková


4.10.2010   Rubrika:   |   Komentářů 20   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Zapékaná brokolice

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
sharon
sharon - 4.10.2010 16:47

evropka: dietní nééééééé, ale dobrýýýýý.....smajlik - 57smajlik - 68

 
manka
manka - 4.10.2010 13:32

orinka: jasně, taky jsem se to učila. jednou jsem měla v hrnci hmotu,která nešla ani vyklopit.

 
orinka
orinka - 4.10.2010 13:24

manka: možná ani to ne - když je to strašně husté, přidá se kousek másla a zřidne to, opačně opatrně přisypat mouku, mléko pak po trochách a furt míchat, to se povede vždycky. Ledaže by se to připálilo, s tím se už dělat nic nedá....vlastně dá! V samotném začátku okamžitě přehodit nepřipálenou část do jiné nádoby.

 
evropka
evropka - 4.10.2010 12:21

sharon: ta šlehačka bude dietní...viď drahouškusmajlik - 72ale dobrej nápadsmajlik - 47

 
manka
manka - 4.10.2010 11:58

matysek: nic na tom není, jen to vyzkoušet. a když se to nepovede, půjde prostě troška másla a mouky do .............. smajlik - 75a muškátový oříšek nebo květ se normálka prodává.

 
Almega
Almega - 4.10.2010 11:51

Brokolici nejím,ale manžel a dcera to milujou.....Já si dám raději utopence....

 
aa11
aa11 - 4.10.2010 11:22

Brokolici na zapékání nemusíte vůbec předem vařit, zapeče se taky dobře :-)

 
matysek
matysek - 4.10.2010 10:55

orinka: nojo, to se pozná kuchařka, já jsem začátečník smajlik - 68

 
sharon
sharon - 4.10.2010 10:52

bešamel vylepším šlehačkou, novým kořením a bobkovým listem.....smajlik - 71smajlik - 47

 
sharon
sharon - 4.10.2010 10:51

brokolici mám ráda na všechny způsoby.....jen jí nevařím ve vodě, ale na pařáku co je na knedlíky....smajlik - 57

 
orinka
orinka - 4.10.2010 10:24

TULI: ha! nečetla jsem všecko pořádě a vidím, že bešamel umím docela dobřesmajlik - 72smajlik - 68smajlik - 31

 
orinka
orinka - 4.10.2010 10:24

matysek: šmarjá, dyť je to jednoduchý jak facka. V kastrolku rozpustíš máslo a dáš tam tak 2 lžíce hladké mouky. Mícháš. Až uznáš za vhodné a je to zlatavé, přileješ studené mléko, zvolna. Furt míchat. Přiléváš tolik, aby to neteklo a byla hustá kaše. Odstavíš, přisolíš a můžeš použít. Fajnšmekři tam ještě přidají žloutky a strouhnou muškátový ořech. Nic to není! Prostě rozředěná jíška.

 
TULI
TULI - 4.10.2010 10:01

matysek: a nebo na kvetak .....smajlik - 47

 
matysek
matysek - 4.10.2010 9:57

TULI: já ani nevím, jestli se to tady dá koupitsmajlik - 76 ale to by nemuselo být těžkýsmajlik - 64smajlik - 68 Brokolici totiž miluju, takže určitě zkusím...

 
TULI
TULI - 4.10.2010 9:50

matysek: ja ho kupuju ....smajlik - 72
- ale das maslo .... zaprasis moukou . neco jak nase jiska ... pak prilevas mleko .... az jak to chces huste .... pridas sul a strouhany musk. orisek ....
ja davam i bily pepr ! smajlik - 26

 
matysek
matysek - 4.10.2010 9:38

já neumím bešamel smajlik - 26

 
TULI
TULI - 4.10.2010 9:19

Gabbi + Peta: ale v te troube je to tak 5. minut ... ale muzes - jak chces smajlik - 47

evropka: smajlik - 25smajlik - 75smajlik - 81 OOOOO - GRAZIE !!!! smajlik - 68

 
manka
manka - 4.10.2010 7:44

já ji zalívám i takovým trošku hustším palačinkovým těstem, vlastně nejen brokošku, ale i jinou zeleninu. Mám tyhle zapíkánky moc ráda

 
evropka
evropka - 4.10.2010 7:29

Gabbi + Peta: jj,ale to Tulina jistě odhadne,recept je fajnsmajlik - 46smajlik - 47

 
Gabbi + Peta
Gabbi + Peta - 4.10.2010 2:50

Ja bych teda tu brokolici nevarila do mekka. Tak do polotvrda, protoze ona se v te troube jeste rozpece a pak je z toho takova kejda:)

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77179.
    Archiv anket.