Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

Potřebujete: 450 g dýňové dužiny, 1 šalotku, 1 stroužek česneku, 2 polévkové lžíce olivového oleje, 2 polévkové lžíce másla, 350 g rýže Arborio, 100 ml bílého vína, 1 l zeleninového vývaru, 1 svazek jarní cibulky, 3 polévkové lžíce zakysané smetany, 50 g strouhaného parmazánu, pepř, řeřichu

 

Postup: Dýňovou dužinu nakrájíme na proužky. Šalotku a česnek oloupeme a jemně nasekáme. Rozehřejeme olej, rozpustíme v něm máslo, a šalotku, česnek a dýni orestujeme. Přisypeme rýži, kterou jsme propláchli, a rovněž orestujeme. Přilijeme víno a necháme povařit. Postupně přiléváme horký zeleninový vývar, za stálého míchání rýži vaříme asi 20 minut. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka a přidáme asi 5 minut před koncem vaření. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a parmazán, opepříme. Ozdobíme řeřichou.

Lenka Moučková


5.10.2010   Rubrika:   |   Komentářů 24   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Dýňové rizoto

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-25
kristyrychla
kristyrychla - 24.10.2023 22:45

Pokud jste opravdu takto kvalitní a myslíte si že to s lidmi nic neudělá, tak je to samozřejmě vaše právo si takové věci myslet. Ale já se domnívám že lidé se mohou změnit a snažím se tak k tomu i přistupovat, víte?

 
Ivanka082
Ivanka082 - 24.10.2023 22:44

A co byste jako tak asi poradila těm lidem? Aby to vyzkoušeli s nějakým lepším a kvalitnějším https://www.zgastro.cz titanovým nádobím? S tím vás tady každý pošle někam, to jsou hrozně namyšlení pražáčci, ti si jen tak něco nenechají kecat.

 
kristyrychla
kristyrychla - 24.10.2023 22:43

Já se teda takto nesnažím k lidem přistupovat. Přijde mi že to je zbytečná negativní kritika. Lidé se to postupem času naučí, uvidíte, jen to chce nechat lidem nějaký čas a nebo jim rovnou poradit.

 
Ivanka082
Ivanka082 - 12.10.2023 17:39

Když vidím jak se některí baví zpracovávat dýni hlavně tady v Praze, tak si říkám proč to vlastně chcete pěstovat když nakonec ani neumíte využít jejich potenciál? To je opravdu něco neskutečného, máte ta semínka přenechat někomu kdo to opravdu potřebuje a ne si to takto rozebírat a pak semena vyhazovat.

 
choc_ivi
choc_ivi - 6.10.2010 10:16

Libushe+3: hokaido je oranžová

 
Libushe+3
Libushe+3 - 5.10.2010 19:50

Ktera dyne je Hokkaido? Tahle? Kdyz doroste, tak je fialova, nebo cerna?

obrázek - 7c7711.jpg

 
sharon
sharon - 5.10.2010 14:27

můj smajlik - 43 dělá takový super kompoty že ani Pohlerich by se za ně nemusel stydět......smajlik - 47 jinak z dýní nic jinýho nedělám....smajlik - 71

 
tornado-lou
tornado-lou - 5.10.2010 14:05

dynovy rizoto delam tak , ze si dyni (hokaido) upecu v troube s bylinkama a olivovym olejem, rizotovou ryzi si udelam zvlast a do toho ty dyni pak nakrajim. hm. no a nebo tu pecenou dyni snim samotnou rovnou z plechu a ryzi se neunavuju. mam tam jednu malou oranzovou.... udelam si neco pristi tyden, az bude manzel pryc, ma z mych dyni srandu.

 
Sofffie
Sofffie - 5.10.2010 13:02

evropka: super, už vyjíždím a doufám, že máš i pečíno. smajlik - 64smajlik - 60

 
manka
manka - 5.10.2010 12:48

choc_ivi: no to já taky doufámsmajlik - 64

 
choc_ivi
choc_ivi - 5.10.2010 12:16

manka: doufám, že bude chutnat smajlik - 64

 
evropka
evropka - 5.10.2010 12:13

Kozoroh18: smajlik - 56smajlik - 60

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 5.10.2010 12:00

evropka - 5.10.2010 11:14
tu je také jeden
obrázek - Foto0054(4).jpg

 
manka
manka - 5.10.2010 11:44

orinka: jo to jo, tu děláváme, k husokačeněsmajlik - 57smajlik - 64

 
manka
manka - 5.10.2010 11:43

choc_ivi: šmankote mám na to chuť na obojí, tak hned dnes vyzkouším, asi tu polívku s těma rohlíkamasmajlik - 57

 
orinka
orinka - 5.10.2010 11:41

manka: hokkaido teda nemám, u nás je většinou ta klasická obří oranžová, ovšem ta je vynikající v podobě dušeného "zelí" k masu.

 
choc_ivi
choc_ivi - 5.10.2010 11:40

choc_ivi: bramborový guláš: usmažíš cibulku jako na guláš, klasicky, jak jsi zvyklá, potom kabanos na kostičky, pak chvilku dát opéct na kostičky dýni, pak zaleješ vodou a vaříš, jako guláš, s kořením a hustotou, jak jsi zvyklá. Brambory už nedávám, místo toho je ta dýně. vaříš jen na skus, mně to vychází tak 20 minut.
a polévka: zase cibulka, na to pak naloženou zeleninu (mletá v soli - pokud nemáš, nevadí), na velké kostky dýni, osolit, kari, bujón v kostce (dávám zeleninový), zalít vodou, uvařit )úplně do měkka, pak rozmixovat, zalít zakysanou smetanou nebo šlehačkou, naředit na polévku, aby to nebylo jak omáčka
rohlíky: na kolečka, namazat taveným sýrem, pokapat olivovým olejem, dát na pelch a na 10 minut do trouby - kdysi to dělali kluci v akci do cibulačky, tak od té doby to dělám taky, máme to rádi a do téhle polévky se to taky hodí

 
evropka
evropka - 5.10.2010 11:14

Sofffie: pojď na gulášek z kližky,zvu těsmajlik - 58

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 5.10.2010 11:10

choc_ivi - ty kolečka rohliků vypadají zajímavě, jako doplněk.smajlik - 57

 
manka
manka - 5.10.2010 10:01

choc_ivi: no počkej, to mě zajímá. Guláš i s bramborama nebo brambory nahradím dýní? a jak uvařená má být? na mňagu asi nee,že?
a ta polívka? popiš mi ji víc jo???

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-25
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77184.
    Archiv anket.