Plněná rajčata
Potřebujete: 2 rajčata na osobu, asi 800 g mletého masa (nebo zbytků, které drobně nakrájíte či rozemelete), 1 cibuli, 1 stroužek česneku, tuk, krajíc staršího chleba, sůl, pepř, majoránku, petržel kudrnku
Postup: Rajčata seřízneme, vydlabeme, osolíme, necháme odkapat řezem dolů. Dužinu uchováme. Cibuli nakrájíme nadrobno. Na tuku (či oleji) osmahneme cibuli do světle hnědé barvy, přidáme mleté maso, prolisujeme stroužek česneku, dochutíme solí, pepřem, petrželí, kterou jsme jemně nasekali, a majoránkou. Krajíc chleba nakrájíme na drobné kostičky a přidáme k náplni. Rovněž přidáme i trochu dužiny, pokud se nám zdá náplň sušší. Necháme restovat. Dbáme na to, aby byla náplň dobře sypká a maso nehrudkovalo (jde o to, aby se koření dostalo všude). Lžičkou plníme rajčata, vložíme do pekáče či zapékací misky a dáme péct asi na 35-45 minut na 150 °C. Podáváme s bramborovou kaší nebo s chlebem.
19.10.2010 Rubrika: | Komentářů 3 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Plněná rajčata
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Arna: ajdááámem?
A ještě bych to posypala strouhaným sýrem.
dala bych si, kdyby mě někdo pozval....