Zelenina s pálivou omáčkou
Potřebujete: 8 stroužků česneku, 1 chilli papričku nebo 2 kapky tabasca, 1 lžičku mletého kmínu, 110 ml vinného octa, 3 lžíce vody, hrst kadeřavé petržele, 2 bobkové listy, rajský protlak, sůl, pepř, olivový olej
Postup: česnek nahrubo nasekáme. Kudrnku nasekáme nadrobno. Rozehřejeme olivový olej, vhodíme na něj česnek a kudrnku. Chvilku restujeme. Pak přidáme chilli papričku, mletý kmín, ocet, trochu soli a pepře. Přidáme asi 3 lžíce vody, bobkový list a několik lžic rajského protlaku. Necháme dusit asi 10 minut. Vyjmeme bobkový list a papričku. Můžeme rozmixovat. Omáčkou přeléváme zeleninu vařenou v páře (špalíky mrkve nebo cukety, růžičky romanesca, květáku či brokolice, růžičkovou kapustu) nebo chuťově méně výrazné ryby (pangasius).
6.1.2011 Rubrika: Zelenina | Komentářů 3 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3,1/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Související odkazy:
Diskuse ke článku - Zelenina s pálivou omáčkou
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.No jó , to by bylo i pro moje zažívání ....úúúúúž slyším houkat rychlou
evropka:
tak ano,přesně na můj bolavý žlučník