Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Rajčatový quiche bez těsta

Rajčatový quiche bez těsta

Potřebujete: vaničku cherry rajčátek nebo konzervu půlených loupaných rajčat, 125 g hladké mouky, 300 ml polotučného mléka, 70 g strouhaného parmazánu, 1 malý váleček kozího sýra, 3 celá vejce, trochu másla, pažitku, sůl, pepř

Postup: Troubu předehřejte na 180 °C. Do vyšší mísy rozklepněte celá vejce, přidejte parmazán a mléko. Našlehejte. Pak po lžících přidávejte mouku, osolte, opepřete. Kozí sýr nakrájejte na plátky a rozdrobte jej do vaječné hmoty, přidejte hrst nakrájené pažitky. Koláčovou formu vymažte máslem, vysypte moukou. Na dno rozložte rajčata a zalijte je vaječnou hmotou. Na vrch můžete dát několik plátků másla. Vložte do trouby a pečte asi 35 minut. Podávejte s hlávkovým salátem.

Tip: Místo rajčat můžete použít cuketu, pórek, na proužky nakrájenou cibuli, slaninu...

Lenka Moučková


23.2.2011   Rubrika: Zelenina   |   Komentářů 6   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

Související odkazy:

 

Diskuse ke článku - Rajčatový quiche bez těsta

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Boubel
Boubel - 23.2.2011 19:02

Mám averzi ke kozímu sýru, je nějaká alternativa?

 
magic11
magic11 - 23.2.2011 17:58

mňáám, tak do toho určitě jdu smajlik - 47

 
sharon
sharon - 23.2.2011 10:54

smajlik - 57smajlik - 47

 
orinka
orinka - 23.2.2011 8:56

na to bych měla chuť při té chřipce!smajlik - 57

 
kubikm
kubikm - 23.2.2011 8:47

Linda: cherry právě moc vody nemají, jiná tam nedávej
ještě je jedna sorta italská, má samé "maso" a ne šťávu, ale netuším, jak se jmenuje

 
Linda
Linda - 23.2.2011 8:19

Vypadá to zajímavesmajlik - 57. Trosku bych se bála, ze to bude dost "mokrý" - tekutina z rajcat nebo jiné zeleniny se nemá do ceho vsáknout smajlik - 26...no tak se to bude jíst lzící. Vyzkousím

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77048.
    Archiv anket.