Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Grilované artyčoky s fetou

Grilované artyčoky s fetou

Potřebujete: asi 250 g nakládaných artyčokových lůžek, 100 g vypeckovaných černých oliv, 200 g cherry rajčat, 2 šalotky, sýr feta - množství podle chuti, oregáno nebo majoránku, vinný ocet podle chuti, olivový olej, sůl a pepř

Postup: Artyčoková lůžka osolte, opepřete a posypejte oregánem/majoránkou. Vložte pod gril (nebo na pánvičku)  a chvilku opékejte. Pak zastříkněte olejem. Cherry rajčata rozkrojte napůl. Oloupejte šalotku a nakrájejte nadrobno. Do mísy vložte artyčoková lůžka, rajčátka, černé olivy nakrájené na menší kousky, šalotku, dochuťte vinným octem, solí, pepřem a případně ještě oregánem/majoránkou. Nakonec na salát rozdrobte sýr feta. Promíchejte a dejte vychladit. Podávejte s bagetou - klasickou nebo chlebovou.

Tip: Artyčok můžete obměnit cuketou nebo lilkem

Lenka Moučková


16.3.2011   Rubrika: Zelenina   |   Komentářů 9   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,6/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

Související odkazy:

 

Diskuse ke článku - Grilované artyčoky s fetou

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
TULI
TULI - 16.3.2011 16:27

evropka: oregano asi ano , majoranku smajlik - 66smajlik - 66

 
TULI
TULI - 16.3.2011 16:26

IVUSKA 56: kazdy artycok ma 1 srdicko .... podle velikosti .. nam tu prodavaji po 25. kusech...

 
evropka
evropka - 16.3.2011 14:55

TULI: no a jak to koření?

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 16.3.2011 13:14

TULI: a kolik je to tedy 250 g srdíček - celých artyčoků?

 
TULI
TULI - 16.3.2011 13:07

ARTYCOKY KUPUJU CERSTVE ... s fetou to neznam ... a luzko se rika tem SRDICKAM ...

Italsky tomu rikaji CUORE - SRDCE smajlik - 68

obrázek - kuch_149(1).jpg to jsou ty luzka

 
Kadla
Kadla - 16.3.2011 8:59

Kamarádka dělá tímhle způsobem lilek, dává tam oregáno a je to neskutečně dobré.

 
Linda
Linda - 16.3.2011 8:56

Zajímalo by me kolik se z cerstvýho artycoku spotrebuje a kolik vyhodí? Nejsou nijak velké a stojí kolem dvacky kus, takze 250g luzek je kolik - jeden nebo pet kusu? A vubec cemu se ríká luzko?

evropka: taky mi tam to korení moc nesedí, vrazila bych tam spís cesnek

 
evropka
evropka - 16.3.2011 5:44

teda ani to oregáno mi nesedí...

 
evropka
evropka - 16.3.2011 5:44

rozhodně bych do toho šla,vidím to pořád u TULI,takže to musí být dobré,ale....v nálevu jsou měkké,tak nevím jak pod gril a co ta majoránkasmajlik - 76no uvidíme co na to řekne TULI,třeba to bude OK, mám na to chuťsmajlik - 46

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77178.
    Archiv anket.