Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Kapustové lasaně

Kapustové lasaně

Potřebujete: do menší formy: 1 kapustu, 250 g mletého masa nebo náplně z vinné klobásy, starší housku, mléko, 1 vejce, 1 stroužek česneku, 1 větší cibuli, trochu vývaru, sůl, pepř

Postup: Menší kapustu rozdělte na jednotlivé listy. Svrchní listy, pokud jsou poškozené, vyhoďte. Ve větším kastrolu uveďte vodu do varu a listy krátce povařte (blanšírujte). Pak protáhněte studenou vodou. Pokud je žebroví příliš silné, seřízněte jej nebo rozklepejte paličkou na maso. Housku rozlámejte a ponořte do trošky mléka. V míse smíchejte maso, "vyždímanou" housku, vejce, oloupaný a prolisovaný stroužek česneku, nadrobno nakrájenou cibuli, sůl a pepř. Dobře promíchejte. Pokud je směs příliš hustá, přidejte trošku vývaru (opravdu málo). Zapékací mísu vymažte máslem a vysypte strouhankou. Vyložte ji největšími kapustovými listy, pak vložte masovou nádivku, přikryjte kapustovými listy, vrstvy střídejte a zakončete kapustovými listy. Vložte do trouby a pečte asi 1 hodinu při 180-200 °C. Před podáváním vyklopte na servírovací mísu. Podávejte s brambory.

 

Tip: chuť tohoto pokrmu můžete obměňovat bylinkami (bazalkou, majoránkou) nebo kořením (směsí barevných pepřů, směsí na maso, gulášové koření, směs na čevabčiči, apod.)

Lenka Moučková


10.3.2011   Rubrika: Těstoviny   |   Komentářů 6   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

Související odkazy:

 

Diskuse ke článku - Kapustové lasaně

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
sharon
sharon - 10.3.2011 17:05

magic11: smajlik - 68smajlik - 47

 
magic11
magic11 - 10.3.2011 16:23

smajlik - 47 zkusím, očurdím chlapy tím mletým masem - to oni rádi, kapusta bude pro ně nutné zlo, já ji miluju, tak se vlk nažere a koza zůstane celá. smajlik - 98

 
sharon
sharon - 10.3.2011 16:02

ještě bych to celé zalila šlehajdou....smajlik - 57

 
Lisa
Lisa - 10.3.2011 12:06

Dělám, je to dobré, jen dávám jako u lasagní ještě bešamel a navrch sypu sýrem.

 
monja
monja - 10.3.2011 8:49

to vypadá hodně dobře a ta náplň z vinné klobásy - to musí být bašta smajlik - 47

 
orinka
orinka - 10.3.2011 7:09

mám ráda taková zeleninová jídla, nemusí to být špatné. Až bude kapustová sezóna, vzpomenu si na to.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77048.
    Archiv anket.