Plněné cukety a rajčata
Potřebujete: cukety, rajčata, mleté maso, strouhaný parmazán, sekanou petrželku, stroužek česneku, malou cibuli, mléko, starší housku, vejce, olej, strouhanku, máslo, sůl a pepř
Postup: Housku namočte do trochy mléka. Cukety zbavte konců, neloupejte je, rozkrojte je napříč a krátce povařte. Pak je rozkrojte podélně a vydlabejte dužinu. Do mísy dejte mleté maso, dužinu z cukety, prolisovaný stroužek česneku, "vymačkanou" housku, cibuli nakrájenou nadrobno, vejce a lžíci strouhaného parmezánu. Osolte a opepřete. Vše dobře promíchejte (například v robotu). Pokud je hmota příliš řídká, přidejte strouhanku. Rajčta rozpůlte a vydlabejte. Pak je spolu s cuketami plňte masovou hmotou. Uhlaďte, posypejte strouhankou a na strouhanku položte tenký plátek másla. Vložte do zapékací misky vytřené olejem. Dejte zapékat na 200 stupňů Celsia po dobu asi 30 minut. Podávejte s bramborem nebo chlebem.
13.4.2011 Rubrika: Zelenina | Komentářů 5 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Plněné cukety a rajčata
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.cukety můžu na jakýkoliv způsoburčitě vyzkouším
cukety jsem plnila mletým masem, ty naše ze zahrádky, tak pokud nějaké budou a nesežerou je slimejši , budu zase plnit....
miluju plněné cukety a rajčata, s různými náplněmi.
to jsem dělávala, akorát bez housky a strouhanky, ale jak říká Linda, maso sežrali a nad cuketou ohrnuli frňáčky, takže od té doby jen jako karbanátky
nebo jako přílohu, grilované
Jednou jedinkrát jsem delala plnenou cuketu - rodina se mohla uzrat po náplni , ale samotnou cuketu nejedl nikdo . Od té doby delám nápln, primíchám do ni nastrouhanou cuketu a pecu to jako karbanátky a slavím úspechy