Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Dvoudenní červené zelí

Dvoudenní červené zelí
Potřebujete: 1 červené zelí, 1 větší jablko, ½ citronu (šťáva a trochu kůry), 8 lžic octa, špetka soli, 2 lžíce cukru, 1 větší cibule, 50 g sádla, 1 lžíce marmelády z černého rybízu, 1 celá skořice, 250 ml červeného vína, sůl, pepř, případně muškátový oříšek a hřebíček

Postup: Červené zelí nakrájíme na tenké proužky. Jablko zbavíme jader, oloupeme a nastrouháme nahrubo. Zelí, jablko, citronovou šťávu, 6 lžic octa, sůl a 1 lžíci cukru smícháme a necháme zakryté odležet 24 hodin v lednici. Druhý den nakrájíme cibuli na tenké proužky, orestujeme na sádle a přidáme směs zelí, rybízovou marmeládu, skořici, víno, zbytek cukru, sůl a pepř. V uzavřeném hrnci pečeme při 175 °C cca 30 minut. Před servírováním vyjmeme skořici.


Lenka Moučková


14.9.2011   Rubrika: Zelenina   |   Komentářů 9   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Dvoudenní červené zelí

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Sonne
Sonne - 14.9.2011 14:31

Jarča*: I moje mamka dává do zelí med, dělá suché, takové zkaramelizované. Já ho miluju (a neumím!) smajlik - 63

 
Jarča*
Jarča* - 14.9.2011 11:42

Červené zelí máme rádi, tak to zkusím, akorát asi vynechám to víno. Moc se mi nezdá ani ta marmeláda, ale známá (vaří v hospodě) dává do zelí med a má ho výborné, tak možná proč ne.

 
Linda
Linda - 14.9.2011 11:16

Na me osobne vypadá toto zeli moc pracne smajlik - 26. Navic kombinace zeli X skorice - no nevim, asi to chce vyzkouset. Ale kachnu bych si dala, to zase jo smajlik - 57. Pri mém pristupu k vareni bych k ni soupla zeli z láhve smajlik - 16

 
sharon
sharon - 14.9.2011 11:09

mňamka určitě, s celou kachničkou +brknedlíkem,....už to vidím jak se cpu...smajlik - 47

 
PEGG
PEGG - 14.9.2011 9:01

Sákríš, to nebude špatné, jen si neumím představit v tom tu skořici, ale za zkoušku to stojí. Mám děsnej hlad, tu kachničku bych taky dalasmajlik - 57

 
Lip6
Lip6 - 14.9.2011 8:49

Zelí na všechny způsoby miluju....vyzkouším až koupím kachničku smajlik - 68

 
Zvědavka
Zvědavka - 14.9.2011 8:44

Nenadchlo ...dělám jinak, bez octa, s hřebíčkem.

 
Sonne
Sonne - 14.9.2011 7:52

1567: ...a bramborový knedlík smajlik - 68

 
1567
1567 - 14.9.2011 7:24

a k tomu celou husu smajlik - 34

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77048.
    Archiv anket.