Dvoudenní červené zelí
Postup: Červené zelí nakrájíme na tenké proužky. Jablko zbavíme jader, oloupeme a nastrouháme nahrubo. Zelí, jablko, citronovou šťávu, 6 lžic octa, sůl a 1 lžíci cukru smícháme a necháme zakryté odležet 24 hodin v lednici. Druhý den nakrájíme cibuli na tenké proužky, orestujeme na sádle a přidáme směs zelí, rybízovou marmeládu, skořici, víno, zbytek cukru, sůl a pepř. V uzavřeném hrnci pečeme při 175 °C cca 30 minut. Před servírováním vyjmeme skořici.
14.9.2011 Rubrika: Zelenina | Komentářů 9 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Dvoudenní červené zelí
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Jarča*: I moje mamka dává do zelí med, dělá suché, takové zkaramelizované. Já ho miluju (a neumím!)
Červené zelí máme rádi, tak to zkusím, akorát asi vynechám to víno. Moc se mi nezdá ani ta marmeláda, ale známá (vaří v hospodě) dává do zelí med a má ho výborné, tak možná proč ne.
Na me osobne vypadá toto zeli moc pracne . Navic kombinace zeli X skorice - no nevim, asi to chce vyzkouset. Ale kachnu bych si dala, to zase jo . Pri mém pristupu k vareni bych k ni soupla zeli z láhve
mňamka určitě, s celou kachničkou +brknedlíkem,....už to vidím jak se cpu...
Sákríš, to nebude špatné, jen si neumím představit v tom tu skořici, ale za zkoušku to stojí. Mám děsnej hlad, tu kachničku bych taky dala
Zelí na všechny způsoby miluju....vyzkouším až koupím kachničku
Nenadchlo ...dělám jinak, bez octa, s hřebíčkem.
1567: ...a bramborový knedlík
a k tomu celou husu